ΑΣΙΑ»ΚΕΥΛΑΝΗ|ΑΣΙΑ»ΜΑΛΔΙΒΕΣ|ΕΞΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ»ΜΑΛΔΙΒΕΣ

15 ΗΜΕΡΕΣ ΚΕΥΛΑΝΗ ΜΑΔΙΒΕΣ

Τιμή (από):1500.00

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ

Άφιξη στο Κολόμπο και αναχώρηση για Σιγκιρίγια και Ντάμπουλα. Βγαίνοντας από το Κολόμπο θα δούμε το μαγευτικό τοπίο να απλώνεται γύρω μας. Έντονη τροπική βλάστηση σε όλο της το μεγαλείο. Διασχίζουμε τροπικά δάση από φοίνικες που κατακλύζουν τον δρόμο μας. Μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Στην διάρκεια της ημέρας όποιοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν μια απολαυστική προαιρετική βόλτα με ελέφαντα στην ζούγκλα της Σρι Λάνκα.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ - ΑΝΟΥΡΑΝΤΑΠΟΥΡΑ

Σήμερα κατευθυνόμαστε για την Πολοναρούβα, τη μεσαιωνική πόλη της Σρι – Λάνκα μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα βουδιστικά αγάλματα. Στη συνέχεια προαιρετική εκδρομή στην Ανουρανταπούρα, τον άλλο αρχαιολογικό χώρο της Σρι Λάνκα. Η πόλη αποτέλεσε παλιά πρωτεύουσα του Βασιλείου. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από επιβλητικές παγόδες, που αποτελούν σημεία προσκυνήματος για πολλά χρόνια. Από την ημέρα δεν λείπει η επίσκεψη του ιερού δοντιού Σρι Μάχα Μπόντι όπου ο Βούδας δέχτηκε τη φώτιση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΑΧΟΣ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΚΑΝΤΥ

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ο οποίος έχει ύψος 250 μ. Είναι το πιο εντυπωσιακό φυσικό θαύμα του νησιού, γνωστό και σαν φρούριο λιοντάρι, λόγω του τεράστιου λιονταριού που φύλαγε την είσοδό του φρουρίου. Σήμερα στην είσοδό του σώζονται οι πατούσες του λιονταριού ύψους περίπου 3 μ. Το φρούριο αυτό απετέλεσε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου, βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους του και τη βασιλική πισίνα. Το πιο αξιοθαύμαστο του βράχου είναι οι νωπογραφίες από τις γυμνόστηθες κοπέλες, οι Παρθένες της Σιγκιρίγια, οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αι. και βρίσκονται στη σκάλα του κάστρου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ντάμπουλα, ένα τεράστιο βραχώδη όγκο, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός, ο οποίος χρονολογείται από τον 1ο αι. π.Χ. Οι σπηλιές της Ντάμπουλα στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα. Όταν επανέκτησε το θρόνο του, έχτισε τον υπέροχο ναό στην Ντάμπουλα. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην ιερή πόλη Κάντυ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό Νταλάντα Μαλιγκάβα, όπου εν μέσω τυμπανοκρουσιών, θα δούμε που φυλάσσεται το ιερό δόντι του Βούδα, αιτία προσκυνήματος όλων των απανταχού Βουδιστών. Το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπικούς φολκλορικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα σε ένα τοπικό θέατρο, μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Διανυκτέρευση στην Κάντυ.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΝΝΑΒΕΛΑ - ΚΑΝΤΥ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο Ελεφάντων το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Θα προσπαθήσουμε να τους προλάβουμε την ώρα που τους ταΐζουν, κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το βοτανικό κήπο της περιοχής, Μία έκταση πολλών εκταρίων με χιλιάδες ποικιλίες τροπικών φυτών. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σρι Λάνκα η οποία είναι γραφικά χτισμένη στις όχθες μίας Λίμνης, περιτριγυρισμένη από τον ποταμό Μαχαβέλι, σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στο λαιμό της. Διανυκτερεύουμε στην Κάντυ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΤΥ - ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Νουβάρα Ελίγια. Δένδρα ανθισμένα, γιασεμιά, φυτείες τσαγιού, αράπικα καλάμια, μας ακολουθούν σε όλη τη διαδρομή μας. Μετά από μία αξέχαστη διαδρομή φθάνουμε στην Κηπούπολη Ελίγια που βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινες φυτείες τσαγιού. Θα γευματίσουμε σε εστιατόριο στους καταρράκτες της Ραμπόντα μέσα σε ένα παραδεισένιο τοπίο, ατενίζοντας τους καταρράκτες πανύψηλα βουνά, καταπράσινα από τις φυτείες. Αυτό το φυσικό παράδεισο επιλέγει το γραφείο μας κατά αποκλειστικότητα για γεύμα. Διανυκτέρευση στην Νουβάρα Ελίγια

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΝΤΟΝΑ - ΠΑΡΚΟ ΓΥΑΛΑ (ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ JEEP)

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την εξερεύνηση του νότιου τμήμα το της Κεϋλάνης μια διαδρομή που θα καταλήξει Στο Εθνικό πάρκο Γυάλα. Η διαδρομή περνά από το ψαροχώρι Χαμπαντότα. Καταλήγουμε στο Γιάλα. Σαφάρι στο Πάρκο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΑΛΑ - ΓΚΑΛΕ - ΚΟΛΟΜΠΟ

Σήμερα συνεχίζουμε για τις νοτιοδυτικές ακτές της διασχίζοντας παραθαλάσσια φοινικοδάση. Μετά από την πανέμορφη αυτή διαδρομή και από τις στάσεις στα σημεία ενδιαφέροντος θα καταλήξουμε στην πόλη Γκάλε και θα απολαύσουμε ένα θέαμα μοναδικό: τους ψαράδες που ψαρεύουν πάνω σε καλάμια. Η Γκάλε θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποικιοκρατικό χρώμα της και την πλούσια ιστορίας της. Στην συνέχεια θα εξερευνήσουμε τις ακτές της Σρι Λάνκα όπου βρίσκονται και οι τροπικές παραλίες. Μετά την άφιξη μας στο Κολόμπο, ξενάγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ - 11η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Μια μικρή πτήση μιας ώρας θα μας φέρει στις Μαλδίβες, οι οποίες λούζονται από τα σμαραγδένια νερά του Ινδικού ωκεανού. Θα μας δοθεί η ανεπανάληπτη ευκαιρία να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με κοκκοφοίνικες και τροπική βλάστηση, τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο της με τις τροπικές ποικιλίες ψαριών και πολύχρωμων κοραλλιών αλλά και να γευτούμε τις θαλασσινές λιχουδιές δίπλα στο κύμα.

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ

Άφιξη στο Κολόμπο και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κολόμπο.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΛΟΜΠΟ

Ελεύθερη ημέρα στο Κολόμπο. Διανυκτέρευση στο Κολόμπο.

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΧΡΕΪΝ ή ΑΜΜΑΝ

Αναχώρηση για το Μπαχρέιν ή Αμμάν. Ημέρα ελεύθερη για μια ξενάγηση στην πόλη.

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΧΡΕΪΝ ή ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα την ίδια μέρα.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Ξενοδοχεία 4*,5* στην Κεϋλάνη και στις Μαλδίβες από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή
 • Ημιδιατροφή
 • Όσες μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, είσοδοι, αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό, Έλληνα ξεναγό
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

   

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα

   

   

   

      Τιμή Συμμετοχής: από 1500 ΕΥΡΩ

   

  Διαφορά Μονόκλινου: 300 ΕΥΡΩ 

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ