ΑΦΡΙΚΗ»ΜΑΡΟΚΟ

8 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Τιμή (από):830.00

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ    ΗΜΕΡΕΣ 8

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την "οικονομική" πρωτεύουσα του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και άμεση ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Μωχάμεντ Ε΄, το δικαστήριο, τη κεντρική αγορά, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ -ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 830 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑI:

   

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με ντους
 • Ημιδιατροφή
 • Μεταφορές, είσοδοι και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με Α/C πούλμαν
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, ΦΠΑ
 • Αρχηγός

   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

   

 • Φόροι αεροδρομίων (60 ΕΥΡΩ)
 • Προσωπικά έξοδα, προαιρετικές εκδρομές

             ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 ΕΥΡΩ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε', τον ''Πύργο του Χασσάν'' και τους κήπους Ουντάγια. Αναχώρηση για την Φεζ μέσω της πόλης Μεκνές . Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Άμεση ξενάγηση. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσούρ και Κεμις. Άφιξη στην Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ

Πρόγευμα. Μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ - IFRAΝ -MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Η σημερινή μας διαδρομή, νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Ατλάντα, προς το Μαρρακές (διαμέσου Ifran, Mπενί Μελλάλ) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία, σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ Σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, οι απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι από τα πιο σημαντικά από όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Ακολουθεί προαιρετική φολκλορική βραδιά (fantasia show). Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ (προαιρετική εκδρομή στην Ουαρζαζάτ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Ουαρζαζάτ (το κόστος είναι ανάλογο από τον αριθμό συμμετοχών). Είναι χτισμένη σε επίκαιρη θέση στην καρδιά της ερήμου. Υπήρξε σημαντικός εμπορικός και στρατιωτικός κόμβος την εποχή του Γαλλικού προτεκτοράτου. Σήμερα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσει κανείς τις ομορφιές του Νότου. Επίσκεψη στις Μαροκινές Κάσμπες. Σήμερα είναι το Hollywood της Αφρικής, γεμάτη από κινηματογραφικά σκηνικά και επαύλεις επωνύμων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΡΑΚΕΣ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Καζαμπλάνκα, που έχει σήμερα πάνω από 3 εκατομμύρια κατοίκους. Χρόνος ελεύθερος για περιηγήσεις στην τοπική αγορά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα