ΕΥΡΩΠΗ »ΑΥΣΤΡΙΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ (B)

Τιμή (από):735.00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ   6 μέρες 

Βουδαπέστη (2) - Ζάντεντρε - Βίζενγκραντ - 'Εστεργκομ - Βιέννη (3)

Πτήσεις με MALEV (Ουγγρικές Αερογραμμές)  


Αναχωρήσεις:
Ιούνιος: 29
Ιούλιος: 13 & 27
Αύγουστος: 10 & 24

 

Πρόγραμμα εκδρομής: 

1. ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βουδαπέστη. 'Άφιξη μεταφορά στην πόλη και ξενάγηση γνωριμίας μαζί της. Θα δούμε την αγαλματοστόλιστη Πλατεία των Ηρώων, τον Καθεδρικό ναό, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό κτίριο της Βουλής, στην Πέστη και περνώντας  κάποια από τις πανέμορφες γέφυρες του Δούναβη,  θα βρεθούμε στη Βούδα, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμάσια εκκλησία του Ματτία και ν’ απολαύσουμε την υπέροχη θέα της πόλης ψηλά από το λόφο Γκέλλερτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα στο Δούναβη, για μια διαφορετική άποψη της Μαγυάρικης πρωτεύουσας.

2. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ελεύθερη η σημερινή μέρα για να χαρείτε τη Βουδαπέστη, τη ''βασίλισσα του Δούναβη'' ανακαλύπτοντας μερικές ακόμα από τις ομορφιές της, που απλώνονται στις όχθες του ποταμού, που αρμονικά τη χωρίζει στη Βούδα και την Πέστη και την ενώνουν οι θαυμαστές γέφυρες του. Η γέφυρα της Ελισάβετ, εκείνη των Λεόντων με τα αγάλματα που την στολίζουν ή αυτή της Μαργαρίτας, είναι από τις ωραιότερες. Για αγορές ο πεζόδρομος Βάτσι στο κέντρο της πόλης και η λεωφόρος Ράκοτσι προσφέρονται για διάφορα είδη, όπως κεντήματα, κεραμικά πορσελάνες, χειροτεχνή,ματα κ.ά. Αν θέλετε στιγμές ηρεμίας, βρεθείτε στο καταπράσινο περιβάλλον του  νησιού της Μαργαρίτας. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύστε δείπνο σε κέντρο με τσιγγάνικες μελωδίες σε ατμόσφαιρα ''τσάρντας''.    

3. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - (ΖΑΝΤΕΝΤΡΕ - ΒΙΖΕΝΓΚΡΑΝΤ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ) - ΒΙΕΝΝΗ
Αποχαιρετάμε σήμερα την πόλη της τσιγγάνικης μουσικής και αναχωρούμε με προορισμό μας την αρχοντική Βιέννη. Η διαδρομή μας δίπλα στις όχθες του Δούναβη, θα είναι ένα ταξίδι  γνωριμίας με τον ιστορικό μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Πρώτος μας σταθμός το  γραφικό Ζάντεντρε (Αγιος Ανδρέας), η αγαπημένη πόλη των καλλιτεχνών, με το μουσείο κεραμικών Κόβακς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βίζενγκραντ, έδρα των Ούγγρων βασιλέων του Μεσαίωνα και τέλος τη  γενέτειρα του Αγίου Στεφάνου, και ανατολικότερο σύνορο του τεράστιου βασιλείου του Καρλομάγνου, το Έστεργκομ, στα σύνορα με τη Σλοβακία. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην αυστριακή πρωτεύουσα, τη ρομαντική Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επισκεφθείτε τον Πύργο του Δούναβη με το περιστρεφόμενο εστιατόριο για να απολαύσετε το εκπληκτικό πανόραμα της πόλης.

4.  ΒΙΕΝΝΗ
Πρωϊνή ξενάγηση στη Βιέννη. Θα δούμε μεγαλόπρεπα ανάκτορα, επιβλητικά κτίρια, μνημεία και εκκλησίες, όπως το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ και άλλα πανέμορφα επώνυμα ή ανώνυμα κτίρια που τη στολίζουν. Οι  εντυπώσεις κορυφώνονται με την επίσκεψη στα ανάκτορα - μουσείο του Σέμπρουν. Απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε το πάρκο Πράτερ με το γνωστό Λούνα Παρκ και ξεκουραστείτε στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο ''Ζάχερ'', για γνήσιο καφέ ''βιενουά'' και γλυκό.

5. ΒΙΕΝΝΗ
Μέρα ελεύθερη. Αν σας ενδιαφέρουν οι αγορές βρεθείτε στον πεζόδρομο της Κερτνερστράσσε με τα κομψά καταστήματα ή περιπλανηθείτε στην περίφημη και ξακουστή Μαριαχιλφερστράσσε, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Σας προτείνουμε μία εκδρομή μισής μέρας στα πολυτραγουδισμένα Δάση της Βιέννης και στο Μάγιερλινγκ, το κυνηγητικό περίπτερο που έζησε το μοναδικό δράμα του Αρχιδούκα Ροδόλφου και της πανέμορφης βαρωνέσσας Μαρίας Βετσέρα ή ακόμη μία ολοήμερη εκδρομή στην πατρίδα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα δείτε τα ανάκτορα Μίραμπέλ, την εκκλησία των Φραγκισκανών και τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και τέλος το σπίτι - μουσείο του μεγάλου μουσουργού.  Το βράδυ βρεθείτε σε κάποιο παραδοσιακό κελάρι ή σε κάποιο ταβερνάκι της γραφικής κρασογειτονιάς του Γκρίντσιχ, για δείπνο με μουσική από πλανόδιους οργανοπαίχτες. 

6. ΒΙΕΝΝΗ - (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ) - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο στη Βιέννη, για να συμπληρώσετε τις επισκέψεις ή τις αγορές σας. Το μεσημέρι αποχαιρετάμε την πόλη της μελωδίας και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστη και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις :
1. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
2. Η επιστροφή από Βουδαπέστη μπορεί να γίνει και το μεσημέρι με ανάλογη τροποποίηση του προγράμματος.

 

• Tιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο : € 735
• Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο : € 955
• Τιμή παιδιού κάτω των 12 σαν τρίτο άτομο με 2 ενήλικες : € 685*
• Φόροι αεροδρομίων:  + € 115

* Δίκλινο δωμάτιο συν έξτρα πτυσσόμενο κρεβάτι.

Στις τιμές περιλαμβάνονται: 
Αεροπορικά εισιτήρια ειδικού ομαδικού ναύλου με την Malev (Ουγγρικές αερογραμές) ● Μεταφορές από προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού ● Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ● Πρωινό καθημερινά ● Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ● Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός από την Αθήνα ή στον τόπο του προορισμού ● Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης ● ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.