ΕΥΡΩΠΗ »ΟΥΓΓΑΡΙΑ|ΕΥΡΩΠΗ »ΤΣΕΧΙΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Τιμή (από):660.00

Πράγα - Βουδαπέστη 7 ημέρες/6 νύχτες

To ταξίδι είναι πλήρως αεροπορικό => Αθήνα - Βουδαπέστη - Πράγα | Πράγα - Βουδαπέστη | Βουδαπέστη - Αθήνα.1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση πόλης & Κάστρου)

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για το αεροδρόμιο της Πράγας μέσω της Βουδαπέστης. Άφιξη, συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό σας και επιβίβαση στο πούλμαν.  Μεταφόρα στο ξενοδοχείο και τακτοπόιηση. Άμεση αναχώρηση για την ξενάγηση της Χρυσής πόλης που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Το παλιό δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, η αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε στην διάρκεια της ξενάγησης μας. Στη συνέχεια έχουμε περιπατιτική ξενάγηση στο κάστρο της Πράγας με την μοναδική θέα της πόλης αλλά και το χρυσό σοκάκι που έμενε ο Κάφκα. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό του Αγίου Βίτου με τα περίφημα βιτρό και τα ψηφιδωτά και το Βασιλικό ανάκτορο με το μοναδικό τοξοειδή θόλο. Μετά τις δύο ξεναγήσεις θα γευματίσουμε  σε εστιατόριο της παλαιάς πόλης. Το βράδυ μπορείτε να ανακαλύψετε την νυχτερινή ζωή που προσφέρει η Πράγα.

 

2η ημέρα

ΠΡΑΓΑ (κρουαζίερα του ποταμού Μολδάβα με γεύμα & ξενάγηση)

Σήμερα μετά το πρωινό μπορείτε περιπλανηθείτε στα ελικοειδή σοκάκια της παλιάς πόλης και να κάνετε τις αγορές σας σε κρύσταλλα, παραδοσιακές μαριονέτες και ξύλινα παιχνίδια. Επιπλέον μπορείτε να επισκεπτείτε το Palladium, το καινούργιο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Πράγας, το μοναδικό mall στο ιστορικό κέντρο της πόλης, κοντά στον Πύργο της Πυρίτιδας. Το απόγευμα ακολουθεί η  κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα και ξενάγηση με ελληνόφωνο ξεναγό για να θαυμάσετε εν πλω τα υπέροχα παλάτια και εκκλησίες σε γοτθικό και ρομαντικό ρυθμό καθώς και το πιο εκκεντρικό κτίριο της Πράγας «Φρέντ & Τζίντζερ».  Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την περίφημη παράσταση του «Μαύρου Θεάτρου» της Πράγας.  Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

ΠΡΑΓΑ (Κάρλοβυ Βάρυ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πιο μεγαλοπρεπή λουτρόπολη της Τσεχίας, το Κάρλοβυ Βάρυ. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή στα δάση της Βοημίας, θα φτάσουμε στην περίφημη λουτρόπολη νωρίς το μεσημέρι. Θα θαυμάσουμε τα μεγαλειώδη λουτρά της αλλά και το εντυπωσιακό τοπίο που την περιβάλλει καθώς είναι χτισμένη μέσα σε μια στενή κοιλάδα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας για να δούμε από κοντά τις ιαματικές πηγές και τα όμορφα σπίτια διακοσμημένα σε ρυθμό αρτ νουβό. Μετά την ξενάγηση μας θα γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής και αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Πράγα και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βουδαπέστη. Άφιξη, συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό σας και επιβίβαση στο πούλμαν.  Μεταφόρα στο ξενοδοχείο και τακτοπόιηση. Άμεση αναχώρηση για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στην ξενάγηση μας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Άντρασυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων με την εκκλησία του Ματίας (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι Βασιλιάδες) με τη χρυσή ψηφιδωτή στέγη. Για το βράδυ προτείνουμε την κρουαζιέρα στον ποταμό του Δούναβη με ποτό. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ελεύθερη μέρα)

Μετά το πρωινό μπορείτε να επισκεφθείτε ορισμένα από τα πλούσια και ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης όπως  το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ή την Εθνική Πινακοθήκη. Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι. Επίσης μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το νησί της Μαργαρίτας, μια πηγή πρασίνου και ηρεμίας κοντά στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας σε κάποιο από τα  ιστορίκα καφέ της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (προαιρετική εκδρομή στην Βιέννη)

Μετά το πρωινό ακολουθεί προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Βιέννης. Στην σημερινή μας πλούσια ξενάγηση θα δούμε την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τους αυτοκρατορικούς και Λαικούς κήπους, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Κθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το μουσείο Καλών Τεχνών  και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την πρωτεύουσα. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί για σήμερα με την επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Σεμπρούν που με τα 1400 δωμάτια του Φίσερ Φον Έρλαχ δίκαια θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.
 

7η ημέρα

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Μόλις 15 χιλιόμετρα απ’την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό του Αγίου Αντρέα όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελλάνες και πάρα πολλά αναμνηστικά δώρα. Στην συνέχεια το κάστρο Βίσεγκράντ (παλιό διατηρητέο μεσαιωνικό κάστρο με υπέροχη θέα) και τέλος την πόλη Έστεργκoμ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους. Εκεί θα επισκεφτούμε το Μητροπολιτικό ναό που δεσπόζει και το θησαυροφυλάκιο του ναού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 
 

Πρόσθετα στοιχεία - Προαιρετικές παροχές

Η προαιρετική εκδρομή στην Βιέννη πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων και το κόστος της είναι 65 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

20/6, 04/7, 18/7, 08/8, 29/8, 14/9
 

 

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ
 ΔΙΚΛ.  ΤΡΙΚΛ.  ΜΟΝ.  ΠΑΙΔ.
MOEVENPICK 4*
Radisson Beke 4*
(20/6, 04/7, 18/7, 29/8, 14/9)
660€ 660€ 810€ 610€
MOEVENPICK 4*
Radisson Beke 4* (08/8)
720€ 720€ 870€ 670€
 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουδαπέστη - Πράγα / Πράγα - Βουδαπέστη / Βουδαπέστη - Αθήνα με MALEV
 • Διαμονή 3 νύχτες στη Πράγα στο ξενοδοχείο Moevenpick 4 αστέρων 
 • Διαμονή 3 νύχτες στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο Radisson Beke (κεντρικό)  4 αστέρων
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στη Πράγα
 • Κρουαζίερα του ποταμού Μολβάδα στην Πράγα με γεύμα & ελληνόφωνη ξενάγηση 
 • 2 δείπνα στο ξενοδοχείο της Βουδαπέστης
 • Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στα Παραδουνάβια χωριά 
 • Μεταφορές - μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ξενάγηση της πόλης και του κάστρου της Πράγας με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ξενάγηση πόλης Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό  
 • Υπηρεσίες τοπικού ελληνόφωνου αντιπροσώπου και στους 2 προορισμούς
 • Ενημερωτικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων 160 €
 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων
 • Ότι δεν περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αθήνα - Βουδαπέστη 05:20 » 06:20
Βουδαπέστη - Πράγα 08:20 » 09:25

Πράγα - Βουδαπέστη 10:10 » 11:15

Βουδαπέστη - Αθήνα 23:35 » 02:35*

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

H σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας η ανώτερης κατηγορίας.