ΑΦΡΙΚΗ»ΑΙΓΥΠΤΟΣ

9 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Τιμή (από):1100.00

Κλασική Αίγυπτος  9 ημέρες/8 νύχτες

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ

Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη μετά από 2ωρη πτήση.  Συνάντηση με τον εκπρόσωπο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και  διανυκτέρευση.  Προαιρετική 2-ωρη κρουαζιέρα στον Νείλο με δείπνο και oriental μουσική.

 

2η ημέρα

ΚΑΙΡΟ (επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Πυραμίδες - Σφίγγα - Παζάρι)

Πρωινό, και επίσκεψη στο καταπληκτικό αρχαιολογικό Μουσείο με τα χιλιάδες εκθέματα, την πτέρυγα του βασιλιά Τουτανχαμών με την επιβλητική χρυσή νεκρική μάσκα του και την σαρκοφάγο (φωτογραφικές μηχανές και κάμερες δεν επιτρέπονται μέσα στο μουσείο), στη συνέχεια εκδρομή στη Γκίζα την περιοχή των πυραμίδων.  Η ξενάγηση  ξεκινά με τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του Καΐρου, τις επιβλητικές Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μικερίνου *.  Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας  στην μεγαλειώδη κατασκευή της Σφίγγας, η οποία στέκεται σαν φύλακας στην είσοδο των πυραμίδων. Επίσκεψη στο Ινστιτούτο παπύρων όπου βλέπετε το παραδοσιακό τρόπο κατασκευής τους. Γεύμα σε εστιατόριο και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το πολύβουο παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι, το πιο φημισμένο της Ανατολής όπου θα βρείτε μπακίρια, ναργιλέ, δερμάτινα, αρώματα και πολλά άλλα. Το βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

ΚΑΙΡΟ (ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια)

Πρωινό, και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.  Η ξενάγηση αρχίζει με το παλάτι του Μοντάζα με τους περίφημους κήπους του. Στην πόλη της Αλεξάνδρειας επισκεπτόμαστε την Νέα Βιβλιοθήκη το στολίδι της πόλης, το Ελληνικό Πατριαρχείο, και το σπίτι του φημισμένου Αλεξανδρινού ποιητή Καβάφη. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας  Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στις Κατακόμβες, ένα παράδοξο μείγμα εικόνων που δεν απαντάται πουθενά αλλού στην Αίγυπτο και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα συγκερασμού ελληνορωμαϊκής και αιγυπτιακής τεχνοτροπίας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

ΚΑΙΡΟ (ελεύθερη μέρα)

Ημέρα ελεύθερη.

 

5η ημέρα

ΚΑΙΡΟ - ΛΟΥΞΟΡ

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ.  Άφιξη και επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο για το γεύμα.  Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στην Ανατολική όχθη του Νείλου, στο ναό Καρνάκ με τους θαυμάσιους Οβελίσκους, την Ιερή λίμνη και το δρόμο με τις σφίγγες με κεφάλι κριαριού. Τελειώνουμε την ξενάγηση στο ναό του Λούξορ όπου υπάρχουν κίονες στο σχήμα του λωτού και δύο μεγαλόπρεπα αγάλματα του Ραμσή στην είσοδο του ναού.  Δείπνο, διασκέδαση και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

 

6η ημέρα

ΛΟΥΞΟΡ - ΕΣΝΑ - ΕΝΤΦΟΥ

Νωρίς το πρωί πρωινό. Ξενάγηση στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του Νείλου (κοιλάδα των βασιλικών τάφων εκ των οποίων θα επισκεφτούμε τρεις λαξευτούς τάφους με τις υπέροχες τοιχογραφίες (η επίσκεψη στον τάφο του Τουτανχαμών είναι προαιρετική). Συνεχίζουμε με  τον ναό της Χατσεπσούτ της μοναδικής Βασίλισσας Φαραώ. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε το εργαστήριο με τους αλάβαστρους όπου βλέπετε το παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας τους και κάνουμε στάση στους δύο κολοσσούς του Μέμνονος.  Χρόνος ελεύθερος στο Λούξορ για τα ψώνια σας και μετά επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο για το γεύμα.  Το απόγευμα απολαμβάνετε το τσάι σας, πλέοντας για Εντφού μέσω Έσνα.  Τοπικό δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα

ΕΝΤΦΟΥ - ΚΟΜ ΟΜΠΟ - ΑΣΣΟΥΑΝ

Πρωινό στο κρουαζιερόπλοιο. Αποβίβαση στο Έντφου το ωραιότερο από όλα τα παραποτάμια μνημεία. Ξενάγηση στον πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου τον Ναό του ‘Ωρου. Γεύμα. Πλεύση για Κομ Όμπο και ξενάγηση στο  ναό του, που είναι αφιερωμένος σε δύο θεούς στο θεό κροκόδειλο τον Σέμπεκ και στον ‘Ωρο τον πρεσβύτερο, το γερακόμορφο θεό του ουρανού. Συνεχίζουμε με πλεύση προς Ασσουάν με δείπνο και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

 

8η ημέρα

ΑΣΣΟΥΑΝ

Επίσκεψη στο Μεγάλο Φράγμα, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, και ξενάγηση στον ημιτελή Οβελίσκο και στο Ναό της Ίσιδος.  Γεύμα.  Στη συνέχεια βαρκάδα στα νερά του Νείλου με φελούκες, και κατά τη διάρκειά της  θα περάσουμε από το νησί του Κίτσενερ με τον βοτανικό κήπο, την Ελεφαντίνη αλλά και το λαμπρό Μαυσωλείο  του Άγα Χαν.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοίο.

 

 

9η ημέρα

ΑΣΣΟΥΑΝ - ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί, αποβίβαση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση για Κάιρο και την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

16/07, 30/07, 13/08, 03/09, 17/09, 22/10, 05/11, 12/11
 

 

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ
 ΔΙΚΛ.  ΤΡΙΚΛ.  ΜΟΝ.  ΠΑΙΔ.
Safir 5*
(16/7, 30/7, 03/9, 17/9, 22/10, 05/11, 12/11)
1100€ 1100€ 1480€ -€
Intercontinental 5*Lux.
(16/7, 30/7, 03/9, 17/9, 22/10, 05/11, 12/11)
1220€ 1220€ 1700€ -€
Safir 5*
(13/8)
1190€ 1190€ 1570€ -€
Intercontinental 5*Lux.
(13/8)
1350€ 1350€ 1830€ -€
 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Καϊρο - Λουξόρ / Ασσουάν - Καϊρο - Αθήνα με Εgypt Air
 • Διαμονή 4 νύχτες στο Καϊρο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Διαμονή 4 νύχτες στη Κρουαζιέρα Νείλου σε 5* Deluxe Κρουαζιερόπλοιο 
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • 10 γεύματα ή δείπνα
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
 • Ξενάγηση της πόλης του Καϊρου
 • Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη της Αλεξάνδρειας
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρου
 • Αρχηγός - συνοδός
 • Ενημερωτικό υλικό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων 120 €
 • Βίζα Αιγύπτου 23 € το άτομο (πληρωτέα με την άφιξη σας στο Κάιρο)
 • Φιλοδωρήματα   4 € το άτομο ανά ημέρα 
 • Ότι δεν αναφέρετε στο πρόγραμμα
 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις πτήσεις και με την  ώρα αναχώρησης του κρουαζιερόπλοιου, χωρίς όμως να επηρεασθούν η ουσία και η ποιότητα του προγράμματος.

Η τέταρτη διανυκτέρευση που πραγματοποιείτε στο Κάιρο, μπορεί να γίνει και στο Λούξορ, χωρίς να αλλάζει το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Η επίσκεψη μέσα στην πυραμίδα του Χεφρίνου είναι προαιρετική και δεν συνίσταται για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας η ανώτερης κατηγορίας.