ΑΣΙΑ»ΣΥΡΙΑ

ΣΥΡΙΑ 4 Hμέρες

Τιμή (από):625.00

ΣΥΡΙΑ 4 Hμέρες
επιστροφή
Δαμασκός - Σεϋντνάγια - Μααλούλα - Παλμύρα (1) - Κάστρο Ιπποτών - Δαμασκός (2)
Αναχωρήσεις:  19/6
Έξοδα κατά άτομο για:
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδιά Φόροι
€ 625 € 723 € 120
Ξενοδοχείο 5*

ΣΥΡΙΑ

 

1. ΑΘΗΝΑ - (ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΣΕΫΝΤΝΑΓΙΑ - ΜΑΑΛΟΥΛΑ) - ΠΑΛΜΥΡΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Συρίας. Αφιξη στη Δαμασκό και μετά από τις απαραίτητες διατυπώσεις, οδική αναχώρηση για την Παλμύρα, το μαργαριτάρι της Ερήμου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε δύο σημαντικά χωριά για τη Χριστιανοσύνη. Πρώτα το ανεπανάληπτο μοναστηριακό συγκρότημα της Σεϋντνάγια, από τα παλαιότερα μοναστήρια που έχτισε ο Ιουστινιανός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μααλούλα, το γραφικό χριστιανικό χωριό, όπου οι κάτοικοι μιλούν μέχρι σήμερα αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Θα επισκεφθούμε το φαράγγι όπου μόνασε η Αγία Θέκλα και θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην επίσκεψη του Μοναστηριού που βρίσκεται ο τάφος της. Αναχώρηση από την Μααλούλα για την Παλμύρα. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο σε τέντα Βεδουίνων με παραδοσιακή μουσική και χορό. Διανυκτέρευση στην Παλμύρα.

 

2. ΠΑΛΜΥΡΑ - (ΚΑΣΤΡΟ ΙΠΠΟΤΩΝ) - ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Πρόγευμα και αμέσως μετά αρχίζουμε τη μεστή ξενάγηση των αρχαιοτήτων της Παλμύρας. Γνωστή και ως Τάντμορ, η ανθηρή πρωτεύουσα του κράτους που ίδρυσε η φιλόδοξη Βασίλισσα Ζηνοβία, υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, που κρατούσε τον έλεγχο στις κινήσεις των καραβανιών πάνω στο "Δρόμο του Μεταξιού" στη Μέση Ανατολή. Θα περιηγηθούμε εκτενέστατα στην αρχαιολογική ζώνη με επίκεντρα του ενδιαφέροντος το Ναό του Μπάαλ, τα καλοδιατηρημένα εμπορικά και διοικητικά κτίρια, τις οδούς, το Τετράπυλο, το θέατρο, τα λουτρά της Ζηνοβίας, την αγορά με τη λεωφόρο των κιόνων, την αψίδα του θριάμβου και την κοιλάδα των νεκρών. Στη συνέχεια αναχώρηση από την  Παλμύρα για τη Δαμασκό. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιπποτών, το καταπληκτικό αυτό οχυρωματικό αριστούργημα, που μας μεταφέρει στη μεσαιωνική εποχή των Σταυροφόρων και θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία σ' όλο τον κόσμο. Αφιξη στη Δαμασκό, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

3. ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Πρόγευμα. Στην προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγηση, θα γνωρίσουμε τη Συριακή πρωτεύουσα που θεωρείται η παλαιότερη κατοικημένη πόλη του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο της Αντιοχείας και στη συνέχεια ακολουθεί περιήγηση της χριστιανικής πλευράς της πόλης. Θα δούμε την Via Recta (Ευθεία Οδός), τον Χριστιανικό και τον Εβραϊκό τομέα της παλαιάς πόλης. Επίσης θα θαυμάσουμε την Εκκλησία-Κατακόμβη του Αγίου Ανανία όπου ξαναβρήκε το φως του ο μεγάλος Απόστολος. Συνεχίζουμε με τους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην παλαιάς πόλης με την επίσκεψη στο Τζαμί των Ομαγιάδων (995 μ.Χ.) όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή. Ακολουθεί η επίσκεψη στα ανάκτορα του Αζέμ (που έχουν μετατραπεί σε αριστουργηματικό λαογραφικό μουσείο με δωμάτια που σφύζουν από την ανατολίτικη ρομαντική διακόσμηση των Οθωμανών). Η ξενάγησή μας θα τελειώσει στα κλειστά παζάρια Χαμιντιέ (Σουκς) της Δαμασκού, όπου θα βρείτε είδη λαϊκής τέχνης, όπως μωσαϊκά, φίλντισι, υφάσματα μεταξωτά, μπαχαρικά, φυσητό γυαλί, ναργιλέδες, ασημικά και γνήσια χρυσαφικά. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4. ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Δαμασκού για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 
Tα ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν 9 Βασικές Υπηρεσίες:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικών ναύλων ή εισιτήρια πλοίων στις αναφερόμενες καμπίνες (στις οδικές εκδρομές και τις Κρουαζιέρες)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια εξωτερικού ή χρήση πολυτελών πούλμαν (οδικές εκδρομές)
  • Οι διανυκτερεύσεις ανάλογα με τη διάρκεια κάθε εκδρομής σε ξενοδοχεία ή καμπίνες της κατηγορίας του τιμοκαταλόγου
  • Πρόγευμα καθημερινά και τα αναφερόμενα στον τιμοκατάλογο γεύματα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές σύμφωνα με τα προγράμματα
  • Τοπικοί ξεναγοί (όπου περιλαμβάνονται)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός (άνω των 20 ατόμων)
  • Φ.Π.A