ΕΞΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ»ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή (από):0.00

Ιορδανία 5ημ.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΑΜΜΑΝ

 Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, η "Λευκή πόλη" όπως λέγεται έχει μια μυστηριακή ομορφιά. Γειτονιές με το πρόσωπο της παράδοσης και περιοχές με εμπορικά κέντρα και σύγχρονα κτίρια. Αντιθέσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της. 

ΙΟΡΔΑΝΙΑ Ένα ταξίδι στη γεμάτη μυστήριο χώρα της Μέσης Ανατολής, την Ιορδανία, σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Κάθε πόλη της είναι και μια αποκάλυψη.Πρώτη απ’ όλες, η Πέτρα, η «Τριανταφυλλένια πόλη», η χαμένη πολιτεία των Ναβαταίων, είναι χτισμένη ανάμεσα σε κοκκινόχρωμους επιβλητικούς βράχους και η ιστορία της ξεκινάει 2.500 χρόνια πριν.Ένα θέαμα μοναδικό, μεγαλόπρεπο, ίσως το πιο εντυπωσιακό κι από αυτό των Πυραμίδων της Αιγύπτου.Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται με τους παράξενους βράχους στη δύσβατη περιοχή του Ουάντι Ρουμ, τη «Χώρα του Λόρενς της Αραβίας», ένα «εξωγήινο» τοπίο, που το ανακαλύπτει κανείς με διεξοδικές εξορμήσεις με τζιπ.Σειρά έχει η θρυλική Άκαμπα, ένα όμορφο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, γνωστή για τις ατέλειωτες ευκαιρίες που προσφέρει για καταδύσεις στον παγκοσμίως γνωστό κοραλλιογενή βυθό της. Εμπειρία μοναδική και η γνωριμία μας με το Αμμάν, τη «Λευκή Πόλη», όπως την έλεγαν, την αρχαία αλλά και σύγχρονη πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μια πόλη γεμάτη μυστήριο και αντιθέσεις, που δένει αρμονικά το μεγαλόπρεπο παρελθόν με το σύγχρονο παρόν της.
Η Ιορδανία σήμερα είναι η πιο οργανωμένη και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά χώρα της Μέσης Ανατολής, με άρτια υποδομή, ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των ταξιδιωτών που θέλουν να γνωρίσουν το γεμάτο μυστήριο κόσμο της.
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα:  Πτήση για Αμμάν Συνάντηση στο αεροδρόμιο  και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας το Αμμάν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε στην αυριανή μας ξενάγηση. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Λίγος ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη επαφή με την πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. 

2η ημέρα:  Ξενάγηση πόλης Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Θα ξεκινήσουμε ανηφορίζοντας για τον λόφο της Σιταντέλας όπου θα θαυμάσουμε τον ναό του Ηρακλή αλλά και τα εκθέματα στο αρχαιολογικό μουσείο. Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης θα επισκεφτούμε το τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, αλλά και τα πασίγνωστα ανατολίτικα παζάρια, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το μουσείο Λαογραφίας και Παραδοσιακών τεχνών και διασχίζοντας το παλαιό αλλά και το νέο κομμάτι της πόλης θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση ενώ το βράδυ θα γευματίσουμε στο restaurant του ξενοδοχείου. 

3η ημέρα:  Πέτρα Σήμερα, μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την μυστηριώδη πόλη των αρχαίων Ναβαταίων την πασίγνωστη Πέτρα. Η λαξεμένη, πριν από 2000 χρόνια, πόλη αποτέλεσε το σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών. Πάνω σε άλογα θα διασχίσουμε το στενό φαράγγι που αποτελεί το πέρασμα προς την πόλη. Θα δούμε το θησαυροφυλάκιο (Χάζνα) το μοναστήρι, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το ανακτορικό μνημείο και τον τάφο Ουρν. Γεμάτοι εμπειρίες θα επιστρέψουμε στο Αμμάν. Δείπνο. 

4η ημέρα:   Αμμάν Δεκάπολη  Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφτούμε την αρχαία Δεκάπολη που σήμερα ονομάζεται Ουμ Κουαίς , όπου θα δούμε το πλήρως ανακαινισμένο μέγαρο του Οθωμανού διοικητή που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο.  Θα επισκεφτούμε το Οντεόν της Ελληνορωμαϊκής περιόδου και θα αναχωρήσουμε για το Τζ;eρας. Στην Ελληνορωμαϊκή αυτή πόλη, από τις δέκα καλύτερα διατηρημένες, θα δούμε την Νότια πύλη, από όπου θα περάσουμε στην Οβάλ Πλάζα και θα διασχίσουμε την οδό με τις κολώνες μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, που χτίστηκε προς τιμήν του Αδριανού το 129 π.Χ. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης το Αζλούν, όπου θα επισκεφτούμε το Κουαλαάτ αλ Ρανπάντ, έξοχο δείγμα αραβοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής. Το βράδυ επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο στο ξενοδοχείο. 

5η ημέρα  Επιστροφή  Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας στην τοπική αγορά. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο και από εκεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.