ΑΣΙΑ»ΙΝΔΙΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΝΔΙΑΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή (από):905.00

Περισσότερες φωτογραφίεςΠερισσότερες φωτογραφίες

1η – 2η ημέρα: ΑΘΗΝΑ -  ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΔΕΛΧΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Dubai στις 23:30. Άφιξη στο Dubai στις 05:20.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, πρωινό. Ελεύθερες ώρες για ξεκούραση, βόλτα στα μαγαζιά, ή προαιρετική ξενάγηση στη πόλη. Επιστροφή στο αεροδρόμιο της Sharjah και αναχώρηση στις 14:50 για Ινδία. Άφιξη στο Νέο Δελχί στις 19:30. Υποδοχή με τοπικά  λουλούδια και συνάντηση  με τον εκπρόσωπο του γραφείου μας . Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΔΕΛΧΙ
Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πόλη των 11.000.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί. Ανάμεσα στην αντανάκλαση της βρετανικής κληρονομιάς και το απίθανο μωσαϊκό θρησκειών, πολιτιστικών ομάδων και εθνοτήτων θα επισκεφτούμε to Jama Masjid το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία, το  κόκκινο  φρούριο,  φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα μεταξύ 1638 και 1648 και μέρος οπού πρώτη υψώθηκε για πρώτη φορά η τρίχρωμη σημαία της Ινδίας, το μνημείο  Rajghat  όπου αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα  Γκάντι  και στην δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath όπου θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το κοινοβούλιο, την προεδρική κατοικία  και το μνημείο της πύλης της Ινδίας καθώς και το επιβλητικό Qutab Minar έναν από τους υψηλότερους μιναρέδες στον κόσμο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
 
4η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Βαρανάσι.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το Βαρανάσι είναι η ιερότερη πόλη της Ινδίας και το σημαντικότερο μέρος προσκυνήματος. Στην πόλη με το ιδιαίτερο χρώμα στις όχθες του Γάγγη, είναι το πνευματικο κέντρο της Ινδιας και κατοικείται πλήθος συγγραφέων, φιλοσόφων και ιερέων. Αντίστοιχο της Μέκκας, στη πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για καύση νεκρών. Θα επισκεφτούμε το χρυσό ναό   αφιερωμένο στο θεό Σίβα με τους υπέροχους τρούλους , και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  ιερή πόλη Σαρνάθ το μέρος που δίδαξε για πρώτη φορά ο Βούδας  πριν από 2500 χρόνια. Θα δούμε τα γκατς, τα πασίγνωστα σκαλοπάτια στις όχθες του Γάγγη τα οποία κατακλύζονται από χιλιάδες πιστούς που βουτούν για εξαγνισμό στα ιερά νερά του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΒΑΡΑΝΑΣΙ - ΧΑΖΟΥΡΑΧΟ
Πρωινό και  εκδρομή με βάρκα στον ιερό ποταμό των Ινδουιστών Γάγγη, σημείο αναφοράς για όλη την χώρα όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα πλήθος καθημερινών  εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων , στη συνέχεια ξενάγηση στην   ¨αιώνια πόλη ¨  των ινδών το Βαρανάσι ή Μπενάρες όπως ονομαζόταν παλιότερα. Αναχώρηση και διανυκτέρευση για το Χαζουράχο.
 
6η ημέρα: ΧΑΖΟΥΡΑΧΟ
Πρόγευμα και επίσκεψη στο Χαζουράχο. Το μικρό αυτό χωριό είναι διάσημο για τους διάσπαρτους ναούς της  δυναστείας  Chande la  φτιαγμένοι τον  9Ο  και 10Ο αι, διάσημοι για την αρχιτεκτονική  τους και  τα εκπληκτικής  πλαστικότητας  γλυπτά εμπνευσμένα από το κάμα σούτρα, μέσα στην υπέροχη ινδική ζούγκλα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
7η ημέρα: ΧΑΖΟΥΡΑΧΟ  – ΤΖΑΝΣΙ – ΟΡΧΑ ( 180χλμ 4ώρες περίπου) – ΑΓΚΡΑ (με express τρένο)
Μετά το πρωινό αναχώρηση με τρένο για Τζάνσι  μέσο της Όρχα. Επίσκεψη στο εξαίσιο Jehangir Mahal  χτισμένο το 17ο αι. προς  ανάμνηση της επίσκεψης  του αυτοκράτορα Jehangir στην πόλη της  Όρχα. Μετά από μια μοναδικά όμορφη διαδρομή άφιξη στην Άγκρα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΑΓΚΡΑ
Πρωινό. Επίσκεψη της πόλης που ιδρύθηκε το 1475 και στάση στο  Taj Mahal το διασημότερο μνημείο αγάπης στον κόσμο. Αφιερωμένο από τον σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στη γυναίκα του που πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους, το μνημείο ολοκληρώθηκε το 1653. Στη συνέχεια επίσκεψη στο επιβλητικό φρούριο της Άγκρα χτισμένο το 1565 με τα 20 μέτρα ύψος  των διπλών τοίχων και αποτελείτε  στο εσωτερικό του από μια σειρά  παλάτια και κήπων. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΑΓΚΡΑ - ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ (232χλμ 5 ώρες περίπου)

Πρωινό. Αναχώρηση για Τζαϊπούρ με ενδιάμεση στάση στο Φάτερχπουρ Σίκρι την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μογκούλ  η οποία εγκαταλείφτηκε  15 χρόνια μετά την ίδρυση της από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ το 1569. Στην πόλη παραμένουν  όμως τα εντυπωσιακά παλάτια και οι εντυπωσιακοί ναοί, κάνοντάς την από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας. Άφιξη στην Τζαϊπούρ και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη στο  Chokhi Dhani το χωριό που λειτουργεί ως καθρέπτης της κουλτούρας της περιοχής του Rajasthani, παραδοσιακή βραδιά με τοπική κουλτούρα, φαγητό και  χορό.  Διανυκτέρευση.

10ή ημέρα: ΤΖΑΙΠΟΥΡ
Πρωινό.  Ξενάγηση στην περιοχή του Τζαϊπούρ. Αρχικά θα επισκεφτούμε το κάστρο  Amber  χτισμένο στον ομώνυμο λόφο 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και κάνουμε βόλτα με ελέφαντες ή τζιπ.  Στην συνέχεια στην πόλη του Τζαϊπούρ θα επισκεφτούμε το  εντυπωσιακό πενταόροφο Hawa Mahal  κτισμένο το 1799 από τον μαχαραγιά Hawai  το  ʽπαλάτι των ανέμωνʼ όπως είναι γνωστό. Επίσκεψη στην παλιά  πόλη με τα  χαρακτηριστικά ροζ κτήρια, σύμβολο φιλοξενίας της  περιοχής,  το κυβερνείο και το μουσείο της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  διανυκτέρευση.
 
11η ημέρα: ΤΖΑΙΠΟΥΡ – ΣΑΡΖΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινή αναχώρηση για  το αεροδρόμιο και πτήση για την  Σάρζα στις 04:00. Άφιξη στο Σάρζα στις 05:35. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Πρωινό και ξεκούραση. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για  Αθήνα στις 18:45. Άφιξη  στην Αθήνα στις 22:45 γεμάτοι εικόνες ενός μαγικού μυστηριώδες κόσμου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
•    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Air Arabia Αθήνα – Σάρζα – Νέο Δελχί –Σάρζα – Αθήνα
•    Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Δελχί – Βαρανάσι
•    Εισιτήριο τρένου, οικονομικής θέσης από Jhansi στην Άγκρα
•    2 διανυκτερεύσεις στο Δελχί
•    2 διανυκτερεύσεις στην Τζαιπούρ
•    2 διανυκτερεύσεις στην Άγκρα
•    2 διανυκτερεύσεις στο Χαζουράχο
•    1 διανυκτέρευση στο Βαρανάσι
•    2 διανυκτέρευση στην Σάρζα (Εμιράτα)
•    Πρωινό καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία
•    Είσοδοι σε μουσεία
•    Υποδοχή από αντιπροσώπους του γραφείου μας σε όλα τα αεροδρόμια κατά τις αναχωρήσεις και αφίξεις
•    Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
•    Τοπικός έμπειρος αγγλόφωνος ξεναγός
•    Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός στα 10 άτομα
•    Φολκλορική βραδιά
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
•    Εκδρομικό σακίδιο Earthscape Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων  175
•    Φιλοδωρήματα
•    Βίζα Ινδίας  60
•    Πανοραμικός γύρος στην Σάρζα ή στο Ντουμπαί  50
•    Γεύματα στο αεροσκάφος (1 – 10)

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με ελάχιστο συμμετοχή 2 ατόμων με αγγλόφωνο ξεναγό σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού με επιβάρυνση  100 το άτομο 

 

Τιμές κατά άτομο: