ΕΥΡΩΠΗ »ΤΣΕΧΙΑ

5ΗΜΕΡΗ ΠΡΑΓΑ

Τιμή (από):695.00

ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ & ΤΣΕΣΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ
από 695 Ευρώ!!! - 5 μέρες
Αναχωρήσεις
 
Πρόγραμμα:
 
1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απ'ευθείας πτήση για την "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων", την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400 με τους απόστολους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέρος του ρολογιού, τον ύψους 65μ. Πύργο της Πυρίτιδας και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον Μολδάβα με τα 30 αγάλματα. Μετά το γεύμα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας. Αξίζει να επισκεφτείτε το Ομπέτσνι Ντουμ, με τον χαρακτηριστικό του τρούλο, σε στιλ Αρτ Νουβό, που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στην Πράγα, Σμετάνα Χολ.
 
2η μέρα: ΠΡΑΓΑ
 
H ξενάγησή μας συνεχίζεται και σήμερα. Θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα. Διαφορετικά, προγραμματίστε την αποψινή σας διασκέδαση σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.
 
3η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ-ΠΡΑΓΑ
 
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε οδικώς για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι (χλμ. 110) γνωστή ανά τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της, όπου θα ξεναγηθούμε. Θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια σε αναγεννησιακό στιλ. Έχει προβλεφθεί χρόνος για να ...εξερευνήσετε τα καταστήματα και να επισκεφτείτε την ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ. Μετά το γεύμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
4η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΤΣΕΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ-ΠΡΑΓΑ
 
Νότια της Πράγας θα μας φέρει η σημερινή μας εκδρομή στην καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ (χλμ. 170), ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Το κάστρο χτίστηκε γύρω στο 1250 και εκατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος, ανακυρήχθηκε εθνικό μνημείο, και αργότερα συμπεριελήφθη στην λίστα της Ουνέσκο. Χτισμένο σε μια μαγική τοποθεσία στην καμπή του ποταμού Βλτάβα, θα σας μαγέψει. Ακουλουθώντας την οδό Λατράν θα δούμε τα διατηρημένα από τον 16ο αιώνα κτίρια και κατευθυνόμαστε προς την ξύλινη γέφυρα όπου θα βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες με φόντο τα γραφικά σπιτάκια, χτισμένα ακριβώς πάνω στο ποτάμι. Περνάμε στην άλλη πλευρά της πόλης, προς την κεντρική πλατεία Νάμεσι Σβορνόστι. Θα δούμε στη συνέχεια, εξωτερικά, το παλαιό ζυθοποιείο και σήμερα μουσείο του εξπρεσιονιστή Έγκον Σίλερ. Θα προχωρήσουμε για την εκκλησία του Αγίου Βίτου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα ψηλά σημεία της πόλης για να απολαύσουμε τη θέα πανοραμικά. Χρόνου επιτρέποντος, αξίζει να επισκεφτείτε τον κυκλικό πύργο του κάστρου και το μουσείο Εθνικής Ιστορίας της πόλης όπου θα θαυμάσετε μικρογραφία της από πηλό, έργο του ζεύγους Πίτερ και Γιάνα Πέσεκ, ένα πραγματικά μοναδικό έργο τέχνης που χρειάστηκε ενάμισυ χρόνο να ολοκληρωθεί. Στα καταστήματα θα βρείτε ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γιάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Θα επιστρέψουμε αργότερα στο ξενοδοχείο μας.
 
5η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Πρωινό ελεύθερο για να ολοκληρώσετε τη γνωριμία σας με την πόλη ή τις αγορές σας. Στα καταστήματα θα βρείτε θαυμάσια κρύσταλα, ανάλαφρες πορσελάνες, λινά. Αξέχαστη θα σας μείνει μια κρουαζιέρα με γεύμα στον ποταμό Μολδάβα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της πόλης από άλλη άποψη. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 
4ήμερο συνοπτικό πρόγραμμα στην Πράγα
 
1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ - Ξενάγηση - γεύμα
2η μέρα: ΠΡΑΓΑ - Ξενάγηση - γεύμα
3η μέρα: ΠΡΑΓΑ - Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι - γεύμα
4η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
(δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στο Τσέσκι Κρουμλόβ)
 
Σημείωση
Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ ΕΙΝΑΙ 4ήμερη
Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ ΚΑΙ ΤΣΕΣΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΕΙΝΑΙ 5ήμερη

*Η αναχώρηση 4/6 είναι 5ήμερη.
 
Επιλέξτε ημερομηνία για να δείτε τις τιμές που ισχύουν
Μάιος Ιούνιος
  4, 4, 5, 11, 18, 25 
Ιούλιος Αύγουστος
4, 11, 18, 25   1, 8, 14, 15, 22, 29 
Σεπτέμβριος Οκτώβριος
5, 12, 19, 26   25 
Νοέμβριος Δεκέμβριος
  24, 30, 31 
Ιανουάριος Φεβρουάριος
3   27 
Μάρτιος Απρίλιος
21, 22    
Προθεσμία Εγγραφής

10 ημέρες πριν από την αναχώρηση

Περιλαμβάνονται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 5*
  Πρόγευμα καθημερινά και τρία γεύματα συνολικά
  Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία,εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται,αχθοφορικά,φιλοδ/ματα
  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική
  Συνοδός στον τόπο προορισμού
Δεν Περιλαμβάνονται
  Φόροι αεροδρομίων