ΕΥΡΩΠΗ »ΜΑΛΤΑ

4 ημέρες στην Μάλτα

Τιμή (από):470.00

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΛΕΤΑ
 
Αφιξη στο νησί της Καλυψούς. Στην πεζή ξενάγηση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε την περίφημη πρωτεύουσα του Τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, από όπου προσφέρεται πανοραμική θέα των τριών ιστορικών πόλεων, Σέγκλεα, Βιτοριόζα και Κοσπίκουα. Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό του Αγ. Ιωάννη, σήμερα μουσείο, όπου και θα δούμε τον πίνακα του Καραβάτζο, που είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, και την παλιά κατοικία των Μαγίστρων, το Παλάτι, σημερινό Κοινοβούλιο και Προεδρικό Μέγαρο. Απόγευμα ελεύθερο.
 
2η μέρα: ΣΛΙΕΜΑ - ΜΟΣΤΑ - ΜΝΤΙΝΑ
 
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το νησί. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό της Παναγίας στη Μόστα, το Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού, για το οποίο φημίζεται η Μάλτα. Η θέα της γύρω περιοχής είναι πανοραμική. Θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο Μντίνα, γνωστή σαν "Σιωπηλή Πόλη" παρά το γεγονός ότι κατοικείται, τον μεσαίωνα δε, ήταν η πρωτεύουσ του νησιού. Θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα στενά δρομάκια και αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
3η μέρα: ΒΑΛΕΤΑ
 
Η σημερινή μέρα είναι στη διάθεσή σας. Προτείνουμε να λάβετε μέρος σε εκδρομή μέχρι το ιστορικό νησάκι Γκόζο, την ομηρική Ωγυγία, δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, όπου θα δείτε την πρωτεύουσά του Ραμπάτ και τη σπηλιά της Καλυψούς. Η εκδρομή περιλαμβάνει και γεύμα σε γραφικό ψαροχώρι του Γκόζο. Μπορείτε ακόμα να κάνετε μια άλλη προαιρετική εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό Μγκαρ, όπου θα δείτε τα καταφύγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ένα εργοστάσιο κεραμουργίας.
 
4η μέρα: ΒΑΛΕΤΑ - ΒΙΤΟΡΙΟΣΑ - ΣΕΓΚΛΕΑ - ΚΟΣΠΙΚΟΥΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Πρωινό ελεύθερο για να ολοκληρώσετε τη γνωριμία σας με το νησί ή τις αγορές σας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τρεις γραφικές πόλεις, Βιτοριόσα, Σεγκλέα και Κοσπίκουα, πανέμορφα γραφικά λιμανάκια στη βορειοανατολική πλευρά της Μάλτας, συμπληρώνοντας τη γνωριμία μας με το όμορφο νησί της Μεσογείου. Αργότερα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής