ΑΣΙΑ»ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

6 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Τιμή (από):1070.00

1η μέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
 
Αφιξη στο Τελ Αβίβ, στη σύγχρονη και δυναμική πόλη του Ισραήλ με τα μοντέρνα και πανύψηλα κτίρια και μεταφορά οδικώς για την Ιερουσαλήμ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.
 
2η μέρα: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
 
Μετά το πρόγευμα, θα ξεναγηθούμε στη χρυσή πόλη, την Ιερουσαλήμ. Θα δούμε το όρος των Ελαιών στο λόφο Σκόπους με το παλαιό Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, τον κήπο της Γεσθημανής και τον τάφο της Παναγίας. Η παλαιά πόλη περιβάλλεται από τα τείχη με τις επτά Πύλες, θα περπατήσουμε στην οδό του μαρτυρίου Βία Ντολορόζα, θα περιηγηθούμε στο Ναό του Πανάγιου Τάφου που κτίστηκε από την Αγ. Ελένη τον 4ο αιώνα. Θα δούμε τον Χρυσό τρούλο του τεμένους Ομάρ, ιερό χώρο των Μωαμεθανών, το τείχος των δακρύων, την εβραϊκή συνοικία, και τα πολύχρωμα σουκς. Στη συνέχεια θ' αναχωρήσουμε για τη Βηθλεέμ, "ο οίκος του άρτου" σημαίνει στα εβραϊκά. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως με την πολύ μικρή είσοδο, που ειναι κτισμένος πάνω από τη σπηλιά - τόπο γέννησης του Ιησού. Τόπος γέννησης θεωρείται κατά την παράδοση, το σπήλαιο κάτω από την Αγία Τράπεζα. Χρόνος στη διάθεσή σας να περπατήσετε στα στενά δρομάκια της πόλης και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ.
 
3η μέρα: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΜΑΣΑΝΤΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ -ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
 
Η σημερινή μας περιήγηση θα μας φέρει στη θρυλική Μασάντα, την Ακρόπολη των Ιουδαίων, φυσικό οχυρό που υψώνεται 400 μ. κατακόρυφα πάνω στην έρημο. Θα δούμε τα ερείπια του κάστρου που εκσκαφές έφεραν στο φως το θερμόλουτρο κοντά στο βορινό ανάκτορο μαζί με οικιακά εργαλεία, ένα ζευγάρι σανδάλια του 1ου αιώνα μ.Χ., και υπέροχα μωσαϊκά πατώματα. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στη Νεκρά Θάλασσα, 416 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο σημείο πάνω στη γη. Χρόνος στη διάθεσή σας για να κολυμπήσετε στα ζεστά νερά ή για ιαματικά λασπόλουτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ.
 
4η μέρα: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΤΙΒΕΡΙΑΣ
 
Πλούσια σε εντυπώσεις η σημερινή μας διαδρομή, πρώτος σταθμος η Ιεριχώ, "η πόλη των χιλίων Φοινίκων", μία όαση κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, η παλαιότερη περιτειχισμένη πόλη που σώζεται από το 8000 π.Χ. Εδώ ο Ιησούς θεράπευσε τον τυφλό. Σειρά έχει η Ναζαρέτ, μια πολύβουη πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό Αράβων Χριστιανών στους Αγ. Τόπους. Από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Ναός του Ευαγγελισμού. Επόμενη στάση η Καναά, όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Συνεχίζουμε για την Καπερναούμ, όπου θα περιηγηθούμε στο νεόδμητο ναό των Μακαρισμών, τη γραφική Ορθόδοξη εκκλησία των Αγ. Αποστόλων και σε ερείπια του 4ου αιώνα το αναστηλωμένο κτίριο συναγωγής. Η εκκλησιαστική ιστορία αναφέρει το Επτάπηγο, η σημερινή αραβική ονομασία είναι Τάμπχα, όπου θα δούμε το Ναό του Πολλαπλασιασμού των ʼρτων. Και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τιβεριάδα.
 
5η μέρα: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ - ΧΑΪΦΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
 
Το κυριότερο λιμάνι στη θάλασσα της Γαλιλαίας είναι η σύγχρονη πόλη της Τιβεριάδας.Τα νερά από τις πλαγιές του όρους Ερμών ενώνονται με τα νερά του Ιορδάνη ποταμού, και είναι μοναδική η βιβλική ομορφιά της λίμνης. Θα επισκεφθούμε τον αναστηλωμένο αρχαιολογικό χώρο Αρμαγεδδών (55 χλμ.). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Χάιφα (36 χλμ.) στα παράλια της Μεσογείου, σύγχρονη πόλη και το πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας. Πηγαίνοντας προς Τελ Αβίβ και περίπου στη μέση της διαδρομής κατά μήκος της Μεσογειακής Ακτής θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Αρχαίας Καισάρειας (47 χλμ.). Κτίστηκε το 20 π.Χ. από τον βασιλιά Ηρώδη, υπήρξε σπουδαίο λιμάνι γνωστό σ' όλο τον κόσμο, και για περίπου 600 χρόνια ήταν η επίσημη πρωτεύουσα της ρωμαϊκής "Επαρχίας της Ιουδαίας". ʼφιξη στο Τελ Αβίβ (57 χλμ.) που σημαίνει "λόφος της άνοιξης", και είναι επέκταση του αρχαίου λιμένα της Γιάφας (Ιόππης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε μια βόλτα στη γραφική παραλία με τους φοίνικες.
 
6η μέρα: ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 
Μετά το πρόγευμα, χρόνος στη διάθεσή σας, στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 
Σημείωση

-Τα διαβατήρια δεν πρέπει να φέρουν σφραγίδα εισόδου στη Συρία και θα πρέπει να ισχύουν για επτά μήνες.
Σεπτέμβριος Οκτώβριος
12    
Νοέμβριος Δεκέμβριος
  23 
Ιανουάριος Φεβρουάριος
   
Μάρτιος Απρίλιος
   
Προθεσμία Εγγραφής

10 ημέρες πριν από την αναχώρηση

Περιλαμβάνονται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  Πρόγευμα καθημερινά και 5 γεύματα συνολικά
  Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική
  Συνοδός στον τόπο προορισμού
Δεν Περιλαμβάνονται
  Φόροι αεροδρομίων
  Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα
  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους