ΑΦΡΙΚΗ»ΜΑΡΟΚΟ

8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΟΚΟ (Ζ)

Τιμή (από):885.00

Περισσότερες φωτογραφίεςΠερισσότερες φωτογραφίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο και πτήση για την Καζαμπλάνκα μέσω σταθμού. Άφιξη, έγκατάσταση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διαν/ση στο ξενοδοχείο μας

 

2η μέρα. ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ-ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μαρρακές. Άφιξη μετά το μεσημέρι και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε για αγορές στα πολύχρωμα και διάσημα παζάρια του Μαρρακές ή για μια βόλτα στη σύγχρονη πόλη, κάνωντας μια πρώτη γνωριμία, ή πολύ απλά για ξεκούραση και ηλιοθεραπεία στην μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, τις απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Ακολουθεί προαιρετική φολκλορική βραδιά (fantasia show με ποτό). Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί απογευματινή βόλτα με αμαξάκια «καλές» γύρω από τα τείχη του Μαρακές ως το φοινικόδασος, γνωστό για το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα.  ΜΑΡΡΑΚΕΣ - MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ – ΙΦΡΑΝ - ΦΕΖ

Πρόγευμα. Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει μαγευτική διαδρομή νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο την Φεζ (διαμέσου Mπενί Μελλάλ και Ifran) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε κατάφυτα τοπία σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη στη Φεζ και  τακτοποίηση στο ξεν/χειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα. ΦΕΖ

Πρόγευμα. Μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση

 

7 μέρα. ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα  μέσω της πόλης Μεκνές. Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Ακολουθεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’. Άφιξη στην Καζαμπλάνκα και ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8 μέρα. ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ -ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και  αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα (μέσω σταθμού).

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

 

Τι σας προσφέρουμε:

• Αεροπορικό εισιτήριο.
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
• Ημιδιατροφή.
• Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα από πολυτελή πούλμαν.
• Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
• Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.
• Δώρο ουρικά, δώρο άμαξεσ, δώρο τα φιλοδωρήματα.

Δεν περιλαμβάνει:

Φόρους αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήμαια,
τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, πάρκων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως
προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

06/06/09

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5*

ΤΙΜΗ 885€  +ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 155€ 

Περισσότερες φωτογραφίες και αρχεία