ΑΣΙΑ»ΝΕΠΑΛ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΝΔΙΑΣ - ΝΕΠΑΛ 15 Ημέρες

Τιμή (από):0.00

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΝΔΙΑΣ - ΝΕΠΑΛ  15 Ημέρες
επιστροφή
Μπαχρέιν (1) - Κατμαντού (2) - Βαρανάσι (2) - Κατζουράχο (1) - Όρτσα (1) - Τζάνσι - Αγκρα (2) - Τζαϊπούρ (2) - Σαμόντε - Μαντάουα (1) - Δελχί (2)
Αναχωρήσεις: 25/5, 24/6
Έξοδα κατά άτομο για:
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδιά Φόροι
€ 1789 € 2379 € 240
Ξενοδοχείο 5*
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΝΔΙΑΣ - ΝΕΠΑΛ

 

1. ΑΘΗΝΑ - (ΜΠΑΧΡΕΪΝ) - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & αναχώρηση για το Κατμαντού με ενδιάμεσο σταθμό το Μπαχρέιν όπου και θα διανυκτερεύουμε.
 
2. ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Αφιξη στο Κατμαντού, υποδοχή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η όμορφη κοιλάδα του Κατμαντού αποτελείται κυρίως από τρεις πόλεις που παρουσιάζουν μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον: Το Κατμαντού είναι η πρωτεύουσα του βασιλείου της Πατάν και της Μπαντγκάον ή αλλιώς Μπακταπούρ. Απολαύστε στο πανέμορφο τοπίο της κοιλάδας, που περιστοιχίζεται από πράσινους λόφους και βουνά με χιονισμένες βουνοκορφές. Θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα του 17ου αιώνα Durbar και το Hanuman Dhoka. Θα συνεχίσουμε στο ναό της "ζωντανής θεάς", στο Narayan Mandir και στο Kasthmandap. Θα δούμε επίσης τη Μεγάλη Καμπάνα, το Seto Bhairav, το Kal Bhairav και το ναό Taleju. Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την επιβλητική 2000 χρόνων στούπα στη Swayambhunath. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3. ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - (ΠΑΤΑΝ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα απολαύσουμε μία περιήγηση στην Πατάν ξεκινώντας από την Πλατεία Durbar όπου θα δούμε τα θαυμάσια δείγματα της αρχιτεκτονικής του Νεπάλ στα Παλάτια του Κατμαντού. Στη συνέχεια θα δούμε τη Χρυσή Πύλη, το ναό Taleju και το άγαλμα του Yogendra Malla, το Krishna Mandir, το ναό Sati, το Χρυσό Ναό του Hiranya Varna Mahabiar, το Mahabouddha και θα περιπλανηθούμε σε διάφορα παζάρια. Αργότερα, θα επισκεφθούμε το Θιβετιανό κέντρο εργόχειρων όπου θα δούμε τους πρόσφυγες να δημιουργούν υπέροχα μάλλινα χαλιά. Δείπνο με φολκλορικό σόου
 
4. ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ
Πρωινό και η ξενάγησή μας ξεκινάει με επίσκεψη στην Μπαντγκαόν. Θα επισκεφθούμε την αρχαία πύλη, την πλατεία Durbar και την αριστοκρατική συνοικία του Bhupatindra Malla, το ναό Nyatapola, καθώς και τους ναούς Batsala, Bhairavnath, Duttatraya, Pujari και το παλάτι των 55 παραθύρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Pashupatinath, με τον περίφημο ναό του θεού Σίβα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Bouddhanath, τη βουδιστική στούπα των 2.500 χρόνων, χτισμένη τον 5ο αιώνα, με τα 4 ζευγάρια ματιών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για Βαρανάσι. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα πάμε στα Ghats και θα παραβρεθούμε στην τελετή Ganga Aarti που είναι ένα μοναδικό θέαμα. Δείπνο και διαν/ση.
 
5. ΒΑΡΑΝΑΣΙ
Νωρίς το πρωί, θα κάνουμε μία βόλτα με βάρκα στον ποταμό Γάγγη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το πρόγευμά μας. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη του Βαρανάσι και στη Sarnath. Θα επισκεφθούμε το ινδουιστικό πανεπιστήμιο του Μπεναρές το οποίο έχει πολλά ενδιαφέρονται κτίρια, από την εποχή της αποικιοκρατίας. Το μουσείο Bharat Kala Bhavan διαθέτει μια συλλογή ανεκτίμητης αξίας για τον ινδικό λαό, από πίνακες και άλλα κειμήλια. Στη συνέχεια μεταφορά στην Sarnath όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια. Ως μέρος θρησκείας και λατρείας, το Βαρανάσι προσελκύει χιλιάδες πιστούς προσκυνητές κάθε χρόνο. Δείπνο & διαν/ση.
 
6. ΒΑΡΑΝΑΣΙ - ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Κατζουράχο. Αφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα, θα ξεναγηθούμε στους Ανατολικούς Ναούς. Αυτό που προσελκύει τους τουρίστες εδώ, είναι η πληθώρα των ναών. Στην εξωτερική τους πλευρά υπάρχουν δύο και κάποιες φορές τρεις σειρές γλυπτών, που αποτελούν τον πρωταρχικό λόγο της παγκόσμιας αναγνώρισής τους. Τα γλυπτά αυτά θεωρούνται ως τα πιο τέλεια δημιουργήματα που έχουν φτιαχτεί σε πέτρα και απεικονίζουν θεότητες και ερωτικές σκηνές. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7. ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ - ΟΡΤΣΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα των Δυτικών Ναών εκ των οποίων πιο γνωστός είναι ο Kandariya Mahadev ύψους 31 μ. Αξιοπρόσεκτος είναι επίσης ο γρανιτένιος ναός Chaunsat Yogini, ο ναός Devi Jagdambe, καθώς και ο ναός Chitragupta που είναι αφιερωμένος στο Surya το Θεό ±λιο. Αργότερα αναχώρηση οδικώς για την Όρτσα, την ανέπαφη από το χρόνο μεσαιωνική πόλη. Δείπνο, διαν/ση
 
8. ΟΡΤΣΑ - (ΤΖΑΝΣΙ) - ΑΓΚΡΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αργότερα, μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο για την Αγκρα. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
9. ΑΓΚΡΑ
Νωρίς το πρωί, θα επισκεφθούμε το Taj Mahal, ένα μαρμάρινο μνημείο αγάπης απείρου κάλλους, χτισμένο το 1653 στη μνήμη της βασίλισσας γυναίκας του Mumtaz Mahal. Αυτό το όμορφο μαυσωλείο από αγνό λευκό μάρμαρο, χρειάστηκε 22 χρόνια και 22.000 εργάτες για να χτιστεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρόγευμα και το απόγευμα θα συνεχίσουμε στο Φρούριο της Αγκρα, το οποίο είναι φτιαγμένο από κόκκινη αμμόπετρα και χτισμένο το 1565. Η αυλή του φρουρίου, ο μαρμάρινος μουσουλμανικός ναός του και τα πολυτελή ιδιαίτερα διαμερίσματά του αντανακλούν το μεγαλείο των αυτοκρατόρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10. ΑΓΚΡΑ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά οδικώς στην Τζαϊπούρ, την πόλη που δεν κατοικήθηκε σχεδόν ποτέ λόγω έλειψης νερού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Fatehpur Sikri, μια νέα πρωτεύουσα που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπαρ. Η Τζαιπούρ, είναι μια πόλη που τη χαρακτηρίζει μια απόχρωση φθινοπωρινού ηλιοβασιλέματος. Αφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
11. ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Πρόγευμα και η ξενάγησή μας αρχίζει με μια βόλτα στην πόλη που θα περιλαμβάνει και μία βόλτα με ελέφαντα στο Amber. Τα δύο φρούρια του Amber, το Jaigarh και το Nahargarh αντανακλούν το πολεμικό ιστορικό της πόλης. Το Παλάτι της πόλης είναι πολύ γνωστό για τη θαυμάσια αρχιτεκτονική του Το μοναδικό Jantar Mantar, είναι ένα πλίνθινο παρατηρητήριο χτισμένο το 18ο αι. Το κτίριο-ορόσημο της πόλης είναι το Hawa Mahal, το "Παλάτι των Ανέμων". Αυτό ήταν πραγματικά μία πρόσοψη χτισμένη το 1799, που επέτρεπε στις κυρίες της αυλής να βλέπουν όλη την πόλη από τα παράθυρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
12. ΤΖΑΪΠΟΥΡ - ΜΑΝΤΑΟΥΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για Μαντάουα. Η πόλη ακόμα και σήμερα είναι διάσημη για τα εικονογραφήματά της. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
13. ΜΑΝΤΑΟΥΑ - ΔΕΛΧΙ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Δελχί . Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα επισκεφθούμε την έκθεση των περίφημων μεταξωτών χαλιών του Κασμίρ. Δείπνο και διαν/ση.
 
14. ΔΕΛΧΙ
Μετά το πρόγευμα αρχίζει η ξενάγηση στην παλιά και τη νέα πόλη του Δελχί. Θα επισκεφθούμε μνημεία όπως το Qutab Minar, τον τάφο Humayuns, την πύλη της Ινδίας (India Gate), το προεδρικό παλάτι, το κοινοβούλιο, καθώς επίσης το κόκκινο φρούριο κ.ά. Από την άλλη μεριά βρίσκεται το Rashtrapati Bhawan, κάποτε αυτοκρατορική οικία των Βρετανών αντιβασιλέων και τώρα η επίσημη προεδρική κατοικία. Από τη μια βρίσκεται το κοινοβούλιο, ένα κυκλικό οικοδόμημα, σύμβολο της ινδικής δημοκρατίας. Επίσης θα επισκεφθούμε τον τάφο Humayuns, πρόδρομος του Taj Mahal και το Qutab Minar. Η ξενάγηση του Παλαιού Δελχί περιλαμβάνει το Κόκκινο Φρούριο, ένας πελώριος οικισμός με πανέμορφα παλάτια και όμορφα δημόσια κτίρια και το Jamma Masjid, ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά και χώρος λατρείας για τους πιστούς Μουσουλμάνους. Δείπνο και διαν/ση.
 
15. ΔΕΛΧΙ - (ΜΠΑΧΡΕΪΝ) - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω Μπαχρέιν.
Tα ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν 9 Βασικές Υπηρεσίες:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικών ναύλων ή εισιτήρια πλοίων στις αναφερόμενες καμπίνες (στις οδικές εκδρομές και τις Κρουαζιέρες)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια εξωτερικού ή χρήση πολυτελών πούλμαν (οδικές εκδρομές)
  • Οι διανυκτερεύσεις ανάλογα με τη διάρκεια κάθε εκδρομής σε ξενοδοχεία ή καμπίνες της κατηγορίας του τιμοκαταλόγου
  • Πρόγευμα καθημερινά και τα αναφερόμενα στον τιμοκατάλογο γεύματα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές σύμφωνα με τα προγράμματα
  • Τοπικοί ξεναγοί (όπου περιλαμβάνονται)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός (άνω των 20 ατόμων)
  • Φ.Π.A