ΑΦΡΙΚΗ»ΜΑΡΟΚΟ

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 8 Hμέρες

Τιμή (από):0.00

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 8 Hμέρες
επιστροφή
Καζαμπλάνκα (1) - Ραμπάτ - Μεκνέζ - Φεζ (2) - Μπενίν Μελάλ - Ιφράν - Μρακές (4)
Αναχωρήσεις: 14,21/5 & 04,18/6
Έξοδα κατά άτομο για:
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδιά Φόροι
€ 1100 € 1370 € 200
Ξενοδοχείο 5*
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ

 

1. ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Καζαμπλάνκα με ενδιάμεσο σταθμό. Αφιξη και θα ξεναγηθούμε στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκο και μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της χώρας. Θα περάσουμε από την παραλιακή λεωφόρο, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, τη συνοικία Ανφά, το καινούργιο Τέμενος, το Δικαστήριο. Στη συνεχεία μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2. ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - (ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ) - ΦΕΖ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαρόκο, την Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δένδρο φυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Αφιξη και ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την εξωτερική όψη των Βασιλικών Ανακτόρων, το Μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μοχάμεντ Ε', τον Πύργο του Χασσάν και την Κάσμπα, στην είσοδο της παλιάς πόλης. Επόμενος σταθμός μας, η πόλη Μεκνές, η οποία και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάι Ισμαήλ, ηγεμόνα του Μαρόκο στα τέλη του 17ου αιώνα. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Φέζ, η οποία απέχει πλέον μόλις 60 χλμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3. ΦΕΖ
Στην σημερινή ξενάγηση θα γνωρίσουμε την παλαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκο. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Φέζ, πνευματική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Εδώ, το χρώμα που υπερέχει είναι το πράσινο, που συμβολίζει το Ισλάμ. Θα δούμε το Ιερό Τέμενος Καραγουίν, την πλατεία Ναζαρίν με το υπέροχο συντριβάνι της και το Παλάτι. Ξενάγηση στην απέραντη και πολυδαίδαλη Μεντίνα με τα στενά δρομάκια, τις γραφικές πλατείες που στολίζονται με κρήνες, τα τεμένη και τις μεντρέσες (Κορανιακές σχολές). Η γνωστότερη απ' αυτές, η Ελ Μπουανανία, χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Θα περπατήσουμε επίσης στο παζάρι, του οποίου και κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (ύφασμα, δέρμα, χαλκός κλπ.). Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
4. ΦΕΖ - (ΜΠΕΝΙΝ ΜΕΛΑΛ - ΙΦΡΑΝ) - ΜΑΡΑΚΕΣ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Μαρακές. Η σημερινή διαδρομή, η μεγαλύτερη του ταξιδιού, διασχίζει τον Μεσαίο Ατλαντα, περνώντας από γραφικά χωριά και πολλές φορές εντυπωσιακό τοπίο. Θα σταθούμε στο ορεινό θέρετρο Ιφράν με τα δάση από πεύκα και κέδρους και στην κωμόπολη Μπενίν Μελάλ. Γεύμα. Αργά το απόγευμα, θα φθάσουμε στην «Πύλη του Μαροκινού Νότου», όπως συχνά αποκαλείται το ανεπανάληπτο Μαρακές. Μαρακές, πόλη που με τα θαυμάσια ισλαμικά μνημεία και το ιδιότυπο χρώμα της γοητεύει τον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5. MAΡΑΚΕΣ
Κτισμένο στη σκιά της πάντα χιονισμένης οροσειράς του Ατλαντα και δίπλα σε δάσος από χουρμαδιές, το Μαρακές εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ματιά, τόσο με την αρχιτεκτονική των κατακόκκινων σπιτιών του, όσο και με τα μνημεία που μας θυμίζουν ότι πριν από 1000 χρόνια, η πόλη υπήρξε η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που εκτείνονταν ως την Ισπανία. Ξενάγηση της πόλης που δημιούργησε η Δυναστεία των Αλμοραβιδών και η οποία περιβάλλεται από παλιά ροδόχρωμα τείχη.
Ο πολύ φωτογραφημένος μιναρές Κουτουμπία - σύμβολο της πόλης, οι κήποι Μαζορέλ - τώρα ιδιοκτησία του Υβ Σεν Λορέν, τα γραφικά σουκς και η απερίγραπτη και γεμάτη ζωή πλατεία Τζαμαά-Ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα σημαντικότερα απ' αυτά που θα θαυμάσουμε. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6. ΜΑΡΑΚΕΣ
Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για να ερευνήσετε τα σουκς της παλιάς πόλης, αναζητώντας κάποιο ενθύμιο από την λαϊκή τέχνη των Βερβερίνων. Μην ξεχάσετε να παζαρέψετε σκληρά. Γεύμα ή δείπνο. Το βράδυ, προαιρετική Φολκλορική Βραδιά στο Show Fantasia με φαγητό, μουσική και χορό απ' όλες τις φυλές του Μαρόκο. Διανυκτέρευση.
 
7. ΜΑΡΑΚΕΣ
Ημέρα ελεύθερη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8. ΜΑΡΑΚΕΣ - (ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ) - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.
Tα ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν 9 Βασικές Υπηρεσίες:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικών ναύλων ή εισιτήρια πλοίων στις αναφερόμενες καμπίνες (στις οδικές εκδρομές και τις Κρουαζιέρες)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια εξωτερικού ή χρήση πολυτελών πούλμαν (οδικές εκδρομές)
  • Οι διανυκτερεύσεις ανάλογα με τη διάρκεια κάθε εκδρομής σε ξενοδοχεία ή καμπίνες της κατηγορίας του τιμοκαταλόγου
  • Πρόγευμα καθημερινά και τα αναφερόμενα στον τιμοκατάλογο γεύματα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές σύμφωνα με τα προγράμματα
  • Τοπικοί ξεναγοί (όπου περιλαμβάνονται)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός (άνω των 20 ατόμων)
  • Φ.Π.A