ΕΥΡΩΠΗ

ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ - ΤΑΛΛΙΝ 7 ημέρες (G)

Τιμή (από):0.00

ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ - ΤΑΛΛΙΝ 7 ημέρες
επιστροφή
Βίλνιους - Ρίγα - Ταλλίν
Αναχωρήσεις: Από 23/4 κάθε ΠΕ - 09/7
Έξοδα κατά άτομο για:
Δίκλινο Μονόκλινο Παιδιά Φόροι
€ 990 € 1340 € 780 € 240
Ξενοδοχείο 4* & 5*
ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ - ΤΑΛΛΙΝ

 

1. ΑΘΗΝΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, με ενδιάμεσο σταθμό. Αφιξη και αμέσως ξεκινά η ξενάγησή μας. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό με μοναδικούς θησαυρούς, την εκκλησία της Αγίας Αννας, εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, την πύλη Ντάουν που αποτελούσε μέρος των παλαιών τειχών της πόλης. Συνεχίζουμε με το πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1579 και ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Μουσείο της Κα-Γκε-Μπε και τη Βουλή. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
 
2. ΒΙΛΝΙΟΥΣ - (ΚΑΟΥΝΑΣ - ΤΡΑΚΑΪ)
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ολοήμερης εκδρομής, θα επισκεφθούμε στην περιοχή των λιμνών το Τρακάι (30 χλμ.), το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο, κατοικία των Μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας, που χτίστηκε το 15ο αιώνα από το Μεγάλο Δούκα Γκεντιμίνας. Η ονομασία της λίμνης Γκάλβε (Κεφαλή), οφείλεται στο Δούκα Βιτάουτας και συνδέεται με γεγονότα και παραδόσεις του μεσαίωνα. Στο Κάουνας, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιθουανίας κατευθυνόμαστε οδικώς (100 χλμ.). Εδώ θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης και το εντυπωσιακό Χολ (Ρογκούσε) του οποίου ο θεμέλιος λίθος μπήκε το 1542, με την μπαρόκ πρόσοψη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γοτθικό Καθεδρικό ναό του 1408. Επιστροφή στο Βίλνιους και διανυκτέρευση
 
3. ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη Ρίγα (300 χλμ.), πρωτεύουσα της Λετονίας. Αφιξη στη Ρίγα και χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την πλούσια πολιτιστική παράδοση.
 
4. ΡΙΓΑ
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για την ξενάγηση της Ρίγα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου του 13ου αιώνα και του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα.
 
5. ΡΙΓΑ - ΤΑΛΙΝ
Αποχαιρετώντας τη μοναδική Ρίγα κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν (320 χλμ.). Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Κάντε μια πρώτη βόλτα και περάστε από την πλατεία του Δημαρχείου. Στη βορειοανατολική άκρη της βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία της χώρας που λειτουργεί από το μεσαίωνα.
 
6. ΤΑΛΛΙΝ
Μετά το πρόγευνα, θα γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης, το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν μέχρι σήμερα. Θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από το 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από το Μέγα Πέτρο. Απόγευμα ελεύθερο. Στα καταστήματα, θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα.
 
7. ΤΑΛΛΙΝ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και χρόνος στη διάθεσή σας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό.
Tα ομαδικά ταξίδια περιλαμβάνουν 9 Βασικές Υπηρεσίες:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικών ναύλων ή εισιτήρια πλοίων στις αναφερόμενες καμπίνες (στις οδικές εκδρομές και τις Κρουαζιέρες)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια εξωτερικού ή χρήση πολυτελών πούλμαν (οδικές εκδρομές)
  • Οι διανυκτερεύσεις ανάλογα με τη διάρκεια κάθε εκδρομής σε ξενοδοχεία ή καμπίνες της κατηγορίας του τιμοκαταλόγου
  • Πρόγευμα καθημερινά και τα αναφερόμενα στον τιμοκατάλογο γεύματα
  • Ξεναγήσεις - Εκδρομές σύμφωνα με τα προγράμματα
  • Τοπικοί ξεναγοί (όπου περιλαμβάνονται)
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Συνοδός (άνω των 20 ατόμων)
  • Φ.Π.A