ΑΣΙΑ

8 ΗΜΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Τιμή (από):0.00

8ΗΜΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Αναχώρηση: Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή

1η ημέρα
Αθήνα - Αμμάν
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση του Αμμάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν (Η Αρχαία Φιλαδέλφεια). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

1η ημέρα
Αμμάν - Γέρασα - Αμμάν
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη του Αμμάν, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη στον κόσμο, τη Γέρασα, την Πομπηία της Ανατολής, όπως έχει ονομαστεί από τους ιστορικούς. Ξενάγηση στην Αρχαία Αντιόχεια, όπου θα θαυμάσουμε τη θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη, την Αγορά, την Αψίδα του Ανδριανού, το Ναό του Δία, το Νυμφαίο, το Ναό της Αρτέμιδας και το θέατρο. Επιστροφή στο Αμμάν για παραδοσιακό δείπνο στο Καν Ζαμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

3η ημέρα
Αμμάν - Μάταμπα - Νέμπο - Ουάντι Ραμ - Πέτρα
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μέσω της εθνικής οδού των Βασιλέων για να επισκεφθούμε την πόλη Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα φθάσουμε στο Ορος Νέμπο - όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή - για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου, με φόντο τον Ιορδάνη Ποταμό και τη Νεκρά Θάλασσα.
Αμέσω μετά, αναχωρούμε για σαφάρι με 4x4 στην έρημο Ουάντι Ράμ, τη χώρα του Λώρενς της Αραβίας, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Αναχώρηση για Πέτρα. Τακτοποιήση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα
Πέτρα - Αμμάν
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας (τη λαξεμένη στο βράχο πολιτεία και το θησαυροφυλάκιο). Και να μην υπήρχε άλλος ενδιαφέρον τόπος στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στη χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα, την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις κατάπληκτος, καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό Τάφο και το Μοναστήρι (γι’ αυτούς που έχουν την αντοχή ν’ ανέβουν τα 100 περίπου σκαλοπάτια του). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα
Πέτρα - Πέλλα - Ουμ Κουάις - Νεκρά Θάλασσα
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για ξενάγηση στην Πέλλα. Συνεχίζουμε για το Ουμ Κουάις (Αρχαία Γάδαρα), απ΄όπου θα θαυμάσουμε επίσης τα υψώματα του Γκολάν. Μεταφορά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου θα κάνουμε στάση 2 ωρών για ξεκούραση και δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για διανυκτέρευση.

6η & 7η ημέρα
Νεκρά Θάλασσα
Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών της Νεκράς Θάλασσας και να χαρείτε ένα από τα καλύτερα spa του κόσμου. Περιλαμβάνονται πρωινό και δείπνο.

8η ημέρα
Νεκρά Θάλασσα
Ημέρα ελεύθερη για να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας. Περιλαμβάνονται πρωινό και δείπνο.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα κάστρα της ερήμου. Βρίσκονται χτισμένα στην έρημο από τις αρχές του 8ου αιώνα, από τους Ομμενάδες χαλίφηδες. Θα επισκεφθούμε τρία κάστρα, τα σημαντικότερα απ' αυτά, το Κharraheh, Amra & Azraq.

8η ημέρα
Νερκά Θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημαντικές Σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα των εκδρομών όπως παρουσιάζονται στο site είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί καμία από τις ξεναγήσεις που αναφέρονται.
 • Ζητάτε πάντοτε τα εποχιακά ένθετα προγράμματα για να έχετε πλήρη εικόνα της εκάστοτε εκδρομής, όπως αυτή πραγματοποιείται ανά εποχή. Τα προγράμματα της μπροσούρας και της ιστοσελίδας είναι ενδεικτικά, καθώς δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται μπροσούρες ή να πραγματοποιούνται αλλαγές στην ιστοσελίδα σε συνεχή βάση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα / Αμμάν / Αθήνα
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας με πρωινό και δείπνο, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Παραδοσιακό δείπνο στο Καν Ζαμάν
 • Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ (Χώρα του Λώρενς της Αραβίας)
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός ή μεταφραστής
 • Όλες οι μεταφορές
 • Βίζα, όταν το γκρουπ είναι μεγαλύτερο των 10 ατόμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική τσάντα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα - πληρωτέα με την εξόφλησή σας
 • Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως συμπεριλαμβανόμενο