ΑΣΙΑ»ΣΥΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή (από):0.00

Περισσότερες φωτογραφίεςΠερισσότερες φωτογραφίες
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (8 ημέρες, 7 νύχτες)


Με μεγάλη ιστορία και πανάρχαιο πολιτισμό η Συρία είναι η δεύτερη (άγνωστη) "Μεγάλη Ελλάδα". Προϊστορικός πολιτισμός, Ελληνικός αποικισμός, Ελληνιστικές, Βυζαντινές, Φράγκικες και Αραβικές αρχαιότητες. Ενα συναρπαστικό οδοιπορικό στην Ιστορία.

1η ημέρα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Πτήση για Δαμασκό με Syrian Air. Άφιξη, παραλαβή του γκρουπ από τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

1η ημέρα
Μετά το πρωινό, αρχίζει η ξενάγηση μας στη Δαμασκό, η οποία είναι η αρχαιότερη πόλη διεθνώς αφού κατοικείτο από το 5000 π.Χ. Επίσκεψη στο Μουσείο, όπου εκτίθενται Ελληνικά αγγεία, ψηφιδωτά και αγάλματα, πινακίδες και εκθέματα ποικίλων πολιτισμών.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενος της Δυναστείας των Ομεϊαδών που είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και είναι χτισμένο πάνω σε Ελληνιστικά και Βυζαντινά κτίσματα. Εκεί βρέθηκε σε ένα δίσκο το κρανίο του Ιωάννου του Βαπτιστού και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του. Κοντά στο τζαμί βρίσκεται και το τέμενος που περιέχει τον τάφο του Σαλαντίν, τον οποίο επίσης θα επισκεφθούμε.

Συνεχίζουμε με την ευθεία οδό, την γνωστή παγκοσμίως από την ιστορία ως «Βία Ρέτκα», την οδό που περπάτησε ο Απόστολος Παύλος, το παράθυρο του Αγίου Παύλου, ένα πανάρχαιο κτίσμα της πρωτεύουσας, από όπου σύμφωνα με την παράδοση, διέφυγε ο Παύλος διωκόμενος από τους Ιουδαίους, καθώς και η εκκλησία κατακόμβη του Αγίου Ανανία.

Μεταφορά στο Ορος Qasioun, από όπου προσφέρεται πανοραμική θέα στη Δαμασκό. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα μεταφερθούμε στο Χαμιντίγιε, το μεγαλύτερο παζάρι με καταπληκτική αγορά υφασμάτων, κοσμημάτων και μπαχαρικών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση

3η ημέρα
Ημέρα ελεύθερη στη Δαμασκό για να χαρείτε τα ψώνια σας. Σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο Μπάαλμπεκ και στη Βηρυτό, το Παρίσι της Ανατολής, ή στη Μπόσρα.

4η ημέρα
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε τις ξεναγήσεις της ημέρας με επίσκεψη στη Μααλούλα. Η Μααλούλα είναι ένα γραφικότατο χωριό κτισμένο σε μια ρεματιά. Ανάμεσα στους Χριστιανικούς τόπους της Συρίας πρέπει να αναφερθεί και η Μααλούλα που, ακόμη και σήμερα, οι κάτοικοι της μιλούν την Αραμαική γλώσσα, την γλώσσα του Ιησού. Παρόλο που είναι καθολικοί, ακολουθούν ορθόδοξο τελετουργικό. Μόλις τελειώσει η ξενάγηση στη Μααλούλα, αναχωρούμε για επίσκεψη στη Συντιάγια και αμέσως αναχωρούμε για την Παλμύρα.

Η Παλμύρα στα χρόνια των Ελλήνων ονομάστηκε πόλη των Φοινίκων. Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους, το Nαό του Βάαλ Δία, το Aρχαίο Θέατρο, την Αγορά, το Βουλευτήριο και το πιο εντυπωσιακό από όλα 1000 μέτρα λεωφόρο που στολίζεται με διπλή Κορινθιακή κιονοστοιχία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα
Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στην κοιλάδα των τάφων. Εντυπωσιακή είναι και η κοιλάδα με τους υπόγειους και υπέργειους τάφους, που φτάνουν το ύψος εξαώροφων πολυκατοικιών, καθώς και τα μπάνια της Βασίλισσας Ζηνοβίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης της Παλμύρας, αναχωρούμε για το Κράκ Ντε Σεβαλιέ, το οποίο είναι το περιφημότερο φρούριο παγκοσμίως και θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του Μεσαίωνα, ενώ επίσης διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου φρουρίου των Σταυροφόρων. Από 'κεί θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά, μεταφορά στην πόλη Χομς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Χάμα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα επισκεφθούμε την Απάμεια. Στον αρχαιολογικό χώρο της Απάμεια, που το πρώτο όνομά της ήταν Πέλλα, εντυπωσιάζεται κανείς από τις Ρωμαϊκές κατοικίες, τις στοές, την Αγορά, τα Δημόσια κτίρια, το Θέατρο και το Μουσείο Μωσαϊκών. Πιο πολύ όμως εντυπωσιάζει η επιβλητική κοιονοστοιχία, που αρχικά είχε μήκος 1850 μέτρα, με τους Κορινθιακού ρυθμού κίονες.

Τελειώνουμε την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας προς τη Χάμα (Επιφάνεια), η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Αλέππο και τη Δαμασκό. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δέκα πελώριοι ξύλινοι τροχοί που ανεβάζουν νερό από τον Ποταμό Ορόντη. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το Αλέππο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα
Μετά το πρωινό, αρχίζουμε με ξενάγηση στην Ακρόπολη και το Μουσείο του Αλέππο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Συμεών, το οποίο θεωρείται το πιο συγκλονιστικό μνημείο της Πρωτοχριστιανικής περιόδου. Εκεί βρίσκεται ο στήλος, πάνω στο οποίο ασκήτευε ο Αγιος Συμεών. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο Καραβανσεράι και στο Μεγάλο Τζαμί.

Στη συνέχεια, πάμε στα σουκς και στο Μεγάλο Σκεπαστό Παζάρι μήκους 12 χιλιομέτρων, όπου θα βρείτε αρώματα, χρυσά, χρυσοκέντητα υφάσματα, μεταξωτές μαντήλες και διάφορα κομψοτεχνήματα με χρυσό και φίλντισι απλωμένα μπροστά σας κατά τον ίδιο απαράλλακτο τρόπο όπως πολλούς αιώνες πριν. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας στο Αλέππο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα
Μεταφορά στον αερολιμένα του Αλέππο και πτήση για την Αθήνα.

Σημαντικές Σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα των εκδρομών όπως παρουσιάζονται στο site είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί καμία από τις ξεναγήσεις που αναφέρονται.
 • Ζητάτε πάντοτε τα εποχιακά ένθετα προγράμματα για να έχετε πλήρη εικόνα της εκάστοτε εκδρομής, όπως αυτή πραγματοποιείται ανά εποχή. Τα προγράμματα της μπροσούρας και της ιστοσελίδας είναι ενδεικτικά, καθώς δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται μπροσούρες ή να πραγματοποιούνται αλλαγές στην ιστοσελίδα σε συνεχή βάση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήση
 • Οι διανυκτερεύσεις στην Παλμύρα και τη Δαμασκό είναι σε ξενοδοχεία 5* deluxe με ημιδιατροφή
 • Η διανυκτέρευση στο Αλέππο είναι σε ξενοδοχείο 4* superior με ημιδιατροφή μέσα στο ιστορικό κέντρο, μέσα στην αγορά (5* ξενοδοχεία στο Αλέππο στο κέντρο δεν υπάρχουν γι΄αυτό χρησιμοποιούμε 4* superior )
 • Μεταφορές
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή μεταφραστής
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Βίζα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόρους αεροδρομίων, προσαύξηση πετρελαίου και φόρους αναχώρησης από το αεροδρόμιο της Δαμασκού
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και προσωπικές δαπάνες

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

 

 
11-ΗΜΕΡΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ & ΣΥΡΙΑΣ


8η ημέρα
Μετά το πρωινό μας, αρχίζουμε με ξενάγηση στο Μουσείο του Αμμάν και μετά επίσκεψη και ξενάγηση στην Πέλλα και τα υψόμετρα του Γκολάν. Συνεχίζουμε για τη Γέρασα, την αρχαία Αντιόχεια, όπου θα θαυμάσουμε τη θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη, την Αγορά, το Ναό του Δία, το Νυμφαίο, το Ναό της Αρτέμιδας και το θέατρο.

Στη συνέχεια, μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων, θα επισκεφθούμε τα κάστρα της ερήμου για να καταλήξουμε στην Πέτρα. Αφιξη στην Πέτρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα
Μετά το πρωινό ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας (Η λαξεμένη στο βράχο πολιτεία και το θησαυροφυλάκιο). Και να μην υπήρχε άλλος ενδιαφέρον τόπος στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στη χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα, την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις κατάπληκτος, καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Η ξενάγηση γίνεται με άλογα ή καμήλες.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Ουρν, το μοναστήρι Ελ Ντέιρ, τον αρχαιολογικό χώρο με τους εκατό ναούς, τα βασιλικά ανάκτορα, Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας και τον Κορινθιακό Τάφο. Τέλος της ξενάγησης, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

10η ημέρα
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την έρημο Ουάντι Ράμ, τη χώρα του Λώρενς της Αραβίας, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, (ιδίως τις απογευματινές ώρες όπου οι αντιθέσεις των χρωμάτων εντυπωσιάζουν) με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Επιστροφή στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρυση.

11η ημέρα
Μετά το πρωινό, πανοραμική ξενάγηση του Αμμάν και τέλος του πανέμορφου και γεμάτου εμπειρίες ταξιδιού μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την ανάχώρησή μας για την Αθήνα.

Σημαντικές Σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα των εκδρομών όπως παρουσιάζονται στο site είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί καμία από τις ξεναγήσεις που αναφέρονται.
 • Ζητάτε πάντοτε τα εποχιακά ένθετα προγράμματα για να έχετε πλήρη εικόνα της εκάστοτε εκδρομής, όπως αυτή πραγματοποιείται ανά εποχή. Τα προγράμματα της μπροσούρας και της ιστοσελίδας είναι ενδεικτικά, καθώς δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται μπροσούρες ή να πραγματοποιούνται αλλαγές στην ιστοσελίδα σε συνεχή βάση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα / Αμμάν /Δαμασκός/ Αμμάν / Αθήνα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5 * deluxe με πρωινό και δείπνο, και στο Αλέππο σε ξενοδοχείο 4* lux στην παλιά πόλη
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Ολες οι μεταφορές
 • λληνόφωνες ξεναγήσεις
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Βίζα Συρίας
 • Ασφάλεια ασθενείας / ατυχήματος
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αναχώρησης από την Ιορδανία πληρωτέα στο Αμμάν κατά την αναχώρησή σας
 • Είσοδος για την πλάζ στη Νεκρά Θάλασσα
 • Ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ως συμπεριλαμβανόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 
   
 
Περισσότερες φωτογραφίες και αρχεία