ΕΥΡΩΠΗ »ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ (Τ.Ο)

Τιμή (από):0.00

Περισσότερες φωτογραφίεςΠερισσότερες φωτογραφίες

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Άφιξη στο αεροδρόμιο Λάρνακας . Υποδοχή και Μεταφορά στο Ξενοδοχείο στη Λεμεσό. Τακτοποίηση , διανυκτεύρεση.

2η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΑΓ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, βλέπουμε τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι και συνεχίζουμε για το Ελληνορωμαϊκό Κούριο με τα Λουτρά και το Αρχαίο Θέατρο. Ο δρόμος μας φέρνει στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η Θεά της ομορφιάς Αφροδίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου το οποίο ιδρύθηκε γύρω στο 1200 απο τον Κύπριο ερημίτη και συγγραφέα Αγιο Νεόφυτο. Η Εγκλείστρα που σκάφτηκε μέσα στο βράχο απο τον ίδιο τον άγιο περιλαμβάνει μερικές από τις ωραιότερες βυζαντινές τοιχογραφίες που χρονολογούνται ανάμεσα στον 12ο και τον 15ο αιώνα. Συνεχίζοντας την εκδρομή μας φτάνουμε στην Πάφο, με τα υπέροχα μωσαϊκά και τη στήλη του Αποστόλου Παύλου και το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου σας προτείνουμε να κάνετε ένα περίπατο μέχρι το κάστρο. Επιστροφή στη Λεμεσό. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζοντας την οροσειρά του ΤΡΟΟΔΟΣ φθάνουμε στη Μονή Τροοδίτισσας, μοναστήρι ανάμεσα στα πεύκα που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα αλλά η τωρινή εκκλησία κτίστηκε το 1731. Στην εκκλησία υπάρχει πολύτιμη εικόνα της Παναγίας καλυμμένη από τη Μικρά Ασία. Εν συνεχεία επίσκεψη στη Μονή του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Κατέχει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Στο Θρονί 3χλμ. Δυτικά του μοναστηριού βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου, ο οποίος υπηρέτησε σα δόκιμος στη Μονή. Τακτοποίηση στους ξενώνες της Μονής. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Μ. ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φθάνουμε στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα. Στην «εντός των τειχών παλιά πόλη» επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ώρα ελεύθερη για ψώνια στην πλούσια αγορά της Λευκωσίας. Το απόγευμα εσπερινός στην Ευαγγελίστρια Παλουριώτισσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΑΓΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΙΟΣ – ΜΑΧΑΙΡΑΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Πρωινό και επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, γιο ειδωλολάτρη ιερέα που χειροτονήθηκε Επίσκοπος Ταμασσού από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα. Μαρτύρησε σε ηλικία 60 ετών και τάφηκε σε σπήλαιο όπου είχε ζήσει και απ’όπου κήρυξε το Ευαγγέλιο. Το 400 μ.χ. μια εκκλησία κτίστηκε πάνω στο τάφο του. Το μοναστήρι καταστράφηκε και ξανακτίστηκε αρκετές φορές. Τα σημερινά κτίρια χρονολογούνται από το 1773 όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ανακαίνησε την εκκλησία και τα κελιά. Στην εκκλησία φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου. Επίσκεψη στη Μόνη του Μαχαιρά, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μοναστήρια της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1148 από δύο μοναχούς μετά την ανεύρεση μιας εικόνας της Παναγίας σε παρακείμενο σπήλαιο. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν κέντρο παιδείας όπως και τα άλλα μοναστήρια της Κύπρου. Στη Μονή του Μαχαιρά μόνασε και ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός που εκτελέστηκε από τους Τούρκους με εκατοντάδες άλλους Κληρικούς και Λαϊκούς στις 9 Ιουλίου 1821. Επιστροφή στη Λευκωσία. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για Λάρνακα. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Λαζάρου. Θα προσκυνήσουμε τον δεύτερο τάφο και την κάρα του Αγίου. Ο ναός κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ το Σοφό τον 9ον αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ον αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Αμέσως μετά αναχώρηση για Αμμόχωστο και Αγία Νάπα για να θαυμάσετε τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φθάνουμε στο σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Επίσκεψη στο πιο ακραίο σημείο της ελεύθερης Κύπρου για να δούμε το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι στην Αγία Ναπα και την νεκρή πόλη της Αμμοχώστου, Μετάβαση στο χωριό Κίτι όπου και θα επισκεφθούμε τον ναό της «Αγγελόκτιστης», που η παράδοση θέλει να έχει χτιστεί από τους αγγέλους. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση.

Περισσότερες φωτογραφίες και αρχεία