ΕΥΡΩΠΗ »ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 5 ΗΜΕΡΣ (S)

Τιμή (από):685.00

Πορτογαλία 5ήμερα ταξίδια (Λισσαβώνα, Σίντρα, Κασκαις, Εστοριλ) 3RC (code229)

Σχετικές εικόνες

Πορτογαλία 5ήμερα ταξίδια (Λισσαβώνα, Σίντρα, Κασκαις, Εστοριλ) 3RC
Λισσαβώνα

Προορισμός/οι

Σχετικοί σύνδεσμοι

Λισσαβώνα – Σίντρα – Κασκαΐς - Εστορίλ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Λισ-σαβώνα, την πορτογαλική πρωτεύουσα, η οποία είναι κτισμένη στους επτά λόφους του ποταμού Tagus. Άφιξη στην γενέτειρα του fado με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πο-λύχρωμα πλακάκια προσόψεις. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περπατήστε ως την Placa Rossio, εκεί που χτυπάει δυνατά η καρδιά της Λισσαβώνας, αφεθείτε στις γαστρονομικές απολαύσεις και παρασυρθείτε στους έντονους ρυθμούς της πόλης.

2η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορ-φο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορ-τογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ' όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γής. Αυτός ο πε-ρίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tagus για να προστατεύ-σει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα ως το Κάστρο Του Άγιου Γε-ωργίου για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβώνας. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδί-στρια Αmalia Rodrigues.

3η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού και θα μας ταξιδέψει μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά και αραβικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σε μια περίοδο ρομαντι-κής έκστασης.  Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσια-κό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουρι-στικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώ-πης. Τελευταία μας επίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

4η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα  ελεύθερη. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Πάρκο των Εθνών που διαμορφώθηκε  το 1998 για την διεθνή έκθε-ση EXPO και να θαυμάσετε την πιο μεγάλη γέφυρα της Ευρώπης "Vasco da Gama", μήκους 17km. Σας προτείνουμε μια εκδρομή στο μεγάλο κέντρο του καθολικισμού τη Φάτιμα, το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτε-χνών, Όμπιτους και το τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού τη Ναζαρέ. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Λισσαβώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τις αγορές σας στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης.


5η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ / ΑΘΗΝΑ

Τελευταία ημέρα η σημερινή στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά Εισιτήρια οικονομικής Θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5 αστέρων
 • Πρωινό Μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές απόπρος Αεροδρόμια, ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός Συνοδός του Γραφείου μας
 • Ενημερωτικά Έντυπα / Χάρτες
 • Ασφάλεια ταξιδιού (Αστικής Ευθύνης)
 • Φ.Π.Α. / Ταξιδιωτική Τσάντα

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι Αεροδρομίων 160€
 • Είσοδοι σε Μουσεία
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Περίοδος ισχύος και τιμές

Από - Έως Ενήλικες(?) Παδιά(?) Μονοκλινο Διευκρινήσεις
4/6/2009 - 8/6/2009 685,00€ 625,00€ 865,00€