ΕΥΡΩΠΗ »ΕΛΒΕΤΙΑ

8ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΒΕΤΙΑ

Τιμή (από):585.00

8 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ (ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ) - ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΒΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ

- ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΜΠΟΛΩΝΙΑ

ΣΤΗΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/03 και ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ (285χλμ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09:45 πμ και επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση για Πάτρα (ενδιάμεση στάση). F/B για Αγκώνα με SuperFast Ferries ώρα απόπλου 14.30. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΑΓΚΩΝΑ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (650χλμ)

Άφιξη ώρα 10.30 (τοπική ώρα) και αναχώρηση για Λουκέρνη μέσω Ρίμινι-Μπολώνια-Μιλάνο-Κιάσσο-Κόμο-Λουγκάνο-Μπέλιντζόνα (ενδιάμεσες στάσεις). Περιγραφή γεωγραφική - ιστορική της Ιταλίας και των πόλεων που θα διέλθουμε. Άφιξη στη Λουκέρνη. Δείπνο. Διαν/ση.

 

ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΒΕΡΝΗ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (270χλμ)

Πρωινό και θα κατευθυνθούμε για τη γραφική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την όμορφη πόλη της Βέρνης, με τις κόκκινες στέγες και τους πλακόστρωτους δρόμους το καλύτερο ιστορικό αστικό κέντρο της Ελβετίας. Θα επισκεφθούμε τον περίφημο πύργο των Ρολογιών και των Φυλακών (Ζytgoggeturm), την όμορφη παλιά πόλη (Altstadt) και τους πεζόδρομους της Κραμγκράσσε και την Σπίταλγκρασσε (με τις πανέμορφες κρήνες), τον Καθεδρικό Ναό St. Vincent, το Κοινοβούλιο το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ένα βράχο πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Άαρ που στεφανώνει την πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την γραφική Βασιλεία (κέντρο των εδρών των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου) και το εκπληκτικής ομορφιάς Δημαρχείο της Μάρκτ Πλάτς στο κέντρο της πόλης,το καθεδρικό ναό, επισκοπείο στο το πρώτο παραποτάμιο λιμάνι του Ρήνου. Επιστροφή στη Λουκέρνη. Δείπνο. Διαν/ση.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ (ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ) - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (180χλμ)

Πρωινό και επίσκεψη της όμορφης παλαιάς πόλης της Λουκέρνης, που εντυπωσιάζει με τις χρωματιστές προσώψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, το δημαρχείο, το καφέ του Ουγκώ και την γραφική ξύλινη γέφυρα (Κapelbruke),σημείο αναφοράς της πόλης και το μνημείο των πεσόντων με το κοιμώμενο λιοντάρι προς τιμήν των Ελβετών φρουρών στους Βασιλικούς Οίκους των Λουδοβίκων της Γαλλίας. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τους καταρράκτες του Ρήνου στην πόλη Σάφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας) για να απολαύσουμε το επιβλητικό θέαμα του καταρράκτη της Ευρώπης. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας , την Ζυρίχη. Επίσκεψη της πόλης, Παλιό Πανεπιστήμιο (όπου δίδαξε ο Αινσταιν για 8 έτη), Καθεδρικό Ναό, Εκκλησία (των καλογραιών) με τα περίφημα Βιτρώ του Σαγκάλ που θεωρούνται από τα ωραιότερα του κόσμου, Δημαρχείο, Σιδηροδρομικό Σταθμό, την πλατεία Μυνστερχόφεν, με τα διακοσμημένα σπίτια των συντεχνιών, το Εθνικό μουσείο και τον υπόλοιπο χρόνο ελεύθερο στην Μπανχοφ Στράασε (πεζόδρομος - όπου κάτω από αυτόν βρίσκονται τα θυσαυροφυλάκια των τραπεζών) με τα πλούσια πολυκαταστήματα. Ελέυθερος χρόνος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

 

 

 

ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (485χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την ήρεμη πόλη της έδρας του Ολυμπισμού, την Λωζάνη που ειναι χτισμένη διπλα στη λίμνη Λεμάν. Θα επισκεφθούμε το επίνειον της πόλης Ουσί πάνω στο κάστρο όπου εκεί βρίσκεται το Ολυμπιακό Μουσείο και το μεγάλο ξενοδοχείο Μπον Ριβάζ όπου στις 23 Ιουλίου 1924 υπεγράφη η γνωστή συνθήκη της Λωζάνης μεταξ'υ Ελλήνων και Τούρκων. Στη συνέχεια θα ανεβούμε στην παλαιά πόλη, για να δούμε τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ, στο κάστρο Σαν Μερ και το δημαρχείο στην πλατεία Ντε λα Παλαί. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την πανέμορφη πόλη των Ρολογιών, των Ηνωμένων Εθνών και της Διπλωματίας, την Γενεύη. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Ζετ'ντο των πίδακα (140μ σήμα κατατεθέν της πόλης), το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, την έδρα του Ερυθρού Σταυρού, άλλους διεθνείς οργανισμούς

(όπως το διεθνές γραφείο εργασίας, τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας οικουμενικό συμβούλιο εκκλησιών κτλ), τα πάρκα και τους κήπους της όμορφης πόλης (όπως Mon Repos, La Grange και Les Eux Vives), και θα ξεμοουδιάσουμε για λίγο περπατώντας στην παλιά πόλη . Θα κατευθυνθούμε για τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο (Άρσεναλ) το σπίτι του Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Το μικρό μέγεθος της πόλης της Γενέυης κρύβει τον πλούτο και την παγκόσμια σημασία της. Αμέσως μετά τελειώνει η βόλτα μας ακριβώς στον εμπορικό δρόμο (Rue du Rhone) ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Επιστροφή στη Λουκέρνη. Δείπνο, Διαν/ση.Santa Maria degli Angeli και συνέχεια για Μπολώνια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περίπατος στην παλαιά πόλη όπου θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ.Πετρονίου, μέγαρο Ποντεστά, το κοινοτικό μέγαρο, το μέγαρο των συμβολαιογράφων και νομικών,την πλάτεία του Ποσειδώνα και του κεκλυμένους πύργους των Αζινέλλι. Επιστοφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση. F/B (αναχώρηση 13.30 τοπική ώρα), διαν/ση εν πλω.

Τέλος εκδρομής

Τιμή Συμμετοχής:

Διαφορά Μονοκλίνου: 120€

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής/εξωτερικής δίκλινης καμπίνας: 60/

58580€

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

·

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Αγκώνα , Αγκώνα - Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες

·

Ξενοδοχείο 4*

· 5

πρωινά και 5 δείπνα στο ξενοδοχείο.

·

Συνοδός - Αρχηγός

·

Δεν περιλαμβάνονται:

-Η διατροφή στο πλοίο

-Είσοδοι μουσείων, νυχτερινών κέντρων

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Πέμπτη 27/03: ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΟΛΩΝΙΑ (450χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Μπολώνια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την όμορφη πόλη του Λουγκάνο στην ομόνυμη λίμνη, περιήγηση, θα δούμε το δημαρχείο, στην πλατεία με τα στενά σοκάκια, τα παλαιά αρχοντικά της πόλης και την εκκλησία

ΜΠΟΛΩΝΙΑ - ΑΓΚΩΝΑ (200χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας αφού στη διαδρομή επισκεφθούμε το κοινοτάφειο των Ελλήνων ηρώων και συμμάχων πεσόντων (του Ρίμινι) στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη πόλη Ριτσιόνε. Άφιξη στην Αγκώνα, επιβίβαση στο

ΠΑΤΡΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας στις 11.30 και αναχώρηση για Αθήνα (ενδιάμεση στάση).