ΑΣΙΑ»ΤΟΥΡΚΙΑ|ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ »ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

13ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Τιμή (από):750.00

ΟΔΙΚΗ:  18-30/08

13 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ:  19-30/08

12 ΗΜΕΡΕΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΞΑΝΘΗ

Πρωινή αναχώρηση για Ξάνθη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη, σημείο συνάντησης Ανατολής και Δύσης, Ευρώπης και Ασίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Αεροπορική Εκδρομή

: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αλεξανδρούπολη. Συνάντηση με το γκρουπ της οδικής εκδρομής στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Συνεχίζουμε για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Τον 7ο π.Χ. αιώνα μια ομάδα αποίκων από τα μέγαρα με αρχηγό τον Βύζα ίδρυσαν το Βυζάντιο σε ένα ακρωτήριο ανάμεσα στον Κεράτιο κόλπο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα), στο στόμιο του Βοσπόρου. Το 330 μ.Χ. ο Κωνσταντίνος την έκανε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και έκτοτε ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη. Μετά τη διαίρεση της αυτοκρατορίας το 395 παρέμεινε πρωτεύουσα του Ανατολικού κράτους, κέντρο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Κατακτήθηκε το 1453 από τον Μωάμεθ Β΄ και έγινε έδρα των Οθωμανών σουλτάνων. Γύρος πόλης στη διάρκεια του οποίου θα δούμε μεταξύ άλλων την μεγαλόπρεπη και περίβλεπτη Βασιλική της Αγίας Σοφίας που κατασκευάστηκε επί Ιουστινιανού, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τον παλιό Ιππόδρομο, κέντρο της πολιτικής ζωής του Βυζαντίου, το Καχριγιέ Τζαμί ή Άγιος Σωτήρας της Χώρας με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες του 14ου αι. από τις ωραιότερες του βυζαντινού κόσμου, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΦΡΑΝΜΠΟΛΙΣ

Πρωινή αναχώρηση για τη γη του Πόντου. Στάση στη Σαφρανμπολού (Θεοδωρούπολη), την πόλη του σαφράν, μια πολύ γραφική κωμόπολη που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΦΡΑΝΜΠΟΛΙΣ - ΣΙNΩΠΗ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινή αναχώρηση για Σινώπη, γενέτειρα του Διογένη του Κυνικού. Ιδρύθηκε το 700 π.Χ. από Ίωνες της Μιλήτου και είναι η αρχαιότερη ελληνική πόλη του Πόντου και μητρόπολη των αποικιών του Πόντου. Επίσκεψη της πόλης και συνεχίζουμε για Σαμψούντα, την αρχαία Αμισό, αποικία των Μιλησίων, από τις πιο σημαντικές πόλεις και της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο και κέντρο παραγωγής καπνού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρωινή επίσκεψη του αρχαιολογικού μουσείου της Σαμψούντας και αναχώρηση κατά μήκος της πανέμορφης ακτής μέσω Ορντού (αρχαία Κοτύωρα) και Κερασούντας (πόλη των κερασιών), για την Τραπεζούντα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΣΟΥΜΕΛΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Γύρος πόλης και αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά του 14ου αι., λαξεμένο σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών Άλπεων σε υψόμετρο 1300 μ.. Επίσκεψη και επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - EΡZEΡΟΥM (Θεοδοσιούπολη)

Αναχώρηση για Ερζερούμ (γη των Ρούμ), που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 1950 μ. με σημαντικά μνημεία σελτζουκικής περιόδου. Γύρος πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: EΡZEΡΟΥM - ΣIΒAΣ (ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ)

Αναχώρηση για το Σιβάς, που κατά τη Ρωμαϊκή εποχή ονομαζόταν Σεβάστεια και ήταν μεγάλη εμπορική πόλη. Εδώ υπάρχουν μνημεία από την εποχή των Σελτζούκων, οι οποίοι την κατέλαβαν το 1071 και την ονόμασαν Σιβάς. Γύρος πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣIΒAΣ - AMAΣΕΙA - ΜΠΟΓΚΑΖΚΙΟΪ (ΧΑΤΟΥΣΑ) - AΓKΥΡA

Πρωινή αναχώρηση για Αμάσεια, γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Τουρκίας, κτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Ίρι (Κιζιλιρμάκ). Το 300 π.Χ. έγινε πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλιάδων του Πόντου. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για Χατούσα, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χετταίων από τον 17ο π.Χ. αι. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην από το 1923 πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, που βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: AΓKΥΡA

Γύρος πόλης στη διάρκεια του οποίου θα δούμε μεταξύ άλλων το Μουσείο Μικρασιατικών Πολιτισμών, με συλλογές από όλους τους πολιτισμούς που γεννήθηκαν και άνθησαν στη Μικρά Ασία, και το Μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ ή Ατατούρκ που σημαίνει "ο πατέρας των Τούρκων". Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: AΓKΥΡA - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διαν/ση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

Αεροπορική Εκδρομή

: Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

       ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 750 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 925 ΕΥΡΩ

     ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 175 ΕΥΡΩ

ΠEPIΛAMBANONTAI:

  • Aεροπορικά εισιτήρια Aθήνα - Αλεξανδρούπολη - Aθήνα  (για την αεροπορική εκδρομή)
  • Διαμονή σε ξενοδoχεία 3 και 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια με ντους (12 Διαν/σεις για την οδική εκδρομή και 11 Διαν/σεις για την αεροπορική εκδρομή)
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Mεταφορές, ξεναγήσεις σύμφωνα με τo πρόγραμμα
  • Φόροι, ασφάλεια Επαγγ/τικής Αστ. Ευθ. Interamerican, ΦΠΑ
  • Τοπικός ξεναγός/Aρχηγός του Γραφείου μας