ΕΥΡΩΠΗ »ΙΣΠΑΝΙΑ|ΕΥΡΩΠΗ »ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

11 ΗΜΕΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τιμή (από):1200.00

                          19-29/07

18-28/08

11 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΒΙΛΑ - ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ -ΒΑΛΑΝΤΟΛΙΝΤ

Αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Αβίλα, ένα από τα μεγάλα θρησκευτικά κέντρα της Ισπανίας, γενέτειρα της Αγίας Τερέζας. Τα τείχη της με τις 8 πύλες και τους 88 πύργους δίνουν στη πόλη την όψη κάστρου. Γύρος πόλης. Συνεχίζουμε για Σαλαμάνκα, γνωστή ως "Μικρή Ρώμη". Ολιγόωρη παραμονή στη πόλη και αναχώρηση για Βαλαντολίντ. Η πόλη υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα του βασιλείου και διατηρεί πολλά αναγεννησιακά και μπαρόκ μνημεία. Άφιξη και γύρος πόλης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΛΑΝΤΟΛΙΝΤ  - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ - ΠΑΜΠΛΟΝΑ

Αναχώρηση για Μπούργκος, πατρίδα του θρυλικού Ελ Σιντ. Γύρος πόλης και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ναβάρας, την Παμπλόνα, που στη βασκική διάλεκτο ονομάζεται Ιρούνια, και είναι γνωστή από τη γιορτή ενθιέρο, στη διάρκεια της οποίας αφήνουν ταύρους να τρέχουν ελεύθερα μέσα στη πόλη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΜΠΛΟΝΑ  - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Γύρος πόλης και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Σαν Σεμπαστιάν που στη βασκική διάλεκτο ονομάζεται Ντονόστια. Στάση και διασχίζοντας τις ακτές της Κοντάβριας φτάνουμε στο Μπιλμπάο, ένα από τα πιο σπουδαία λιμάνια της Ισπανίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντερβιόν. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΑΝΤΑΤΕΡ - ΟΒΙΕΔΟ

Γύρος πόλης και αναχώρηση για το Σαντατέρ, ευχάριστο τόπο παραθερισμού. Στάση στη πόλη και συνεχίζουμε για τα φημισμένα σπήλαια της Αλταμίρα με τις προϊστορικές ζωγραφικές (πιθανή επίσκεψη αν επιτρέπεται και αν υπάρχει χρόνος). Η διαδρομή μας συνεχίζεται παραλιακά ως το Οβιέδο, όπου θα επισκεφθούμε το παλιό τμήμα της πόλης και τον καθεδρικό ναό, το καμπαναριό του οποίου θεωρείται ένα από τα ωραιότερα της Ισπανίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ

Αναχώρηση για το καλλιτεχνικό κέντρο της Αστουρίας, το Γκιχάν. Γύρος πόλης και κατά μήκος του Ατλαντικού φθάνουμε στην Λα Κορούνια, που είναι χτισμένη σε βραχονησίδα και συνδέεται με ένα στενό αμμώδη διάδρομο με την υπόλοιπη ήπειρο. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΙΑ - ΠΟΡΤΟ

Γύρος πόλης και αναχώρηση με πρώτη στάση το Σαντιάγο ντε Κομποστέλια, την πρωτεύουσα της Γαλικίας. Ολιγόωρη παραμονή στη πόλη και αναχώρηση για το Βίγκο, σπουδαίο λιμάνι από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στάση και αναχώρηση για τα σύνορα Ισπανίας - Πορτογαλίας. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ

Γύρος της πόλης στη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθούμε το περίφημο Λιμάνι του Πόρτο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το Παλάτι Μπόλσα στην συνοικία Ριβέιρα και τις περίφημες σπηλιές Φερρέιρα για να δοκιμάσουμε τα ντόπιο κρασιά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ - ΚΟΪΜΠΡΑ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κοϊμπρα. Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκα, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Περιήγηση στην πιο παλιά πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το πανεπιστήμιο με την Βασιλική Βιβλιοθήκη και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό και την εκκλησία της Σάντα Κλάρα. Αναχώρηση για Λισσαβώνα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Το πρωί αρχίζουμε τη γνωριμία της πόλης με το κάστρο του Αγ. Γεωργίου, από το οποίο θα έχουμε πανοραμική θέα της πόλης. Κατεβαίνουμε για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Ιερώνυμου με τον τάφο του Βάσκο ντε Γάμα και το μνημείο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί κατά μήκος του Ατλαντικού για να βρεθούμε στον τόπο διαμονής των πρώην βασιλιάδων. Στάση για βόλτα στην παραλία ή στο καζίνο ή για ένα γεύμα με θαλασσινά. Συνεχίζουμε περνώντας από το ψαροχώρι Κασκαΐς για να φθάσουμε στο Κάβο ντε Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης. Στάση για φωτογραφίες και η μαγευτική διαδρομή θα μας φέρει στη Σίντρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και για το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση τοπικών χορών και τραγουδιών φάντος. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

                            ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1.200 ΕΥΡΩ

   ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:    300 ΕΥΡΩ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων σε 2κλινα δωμάτια με ντους
 • 10 Πρωινά και 9 δείπνα
 • Ολόκληρο το οδικό ταξίδι και όλες οι μετακινήσεις και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελές πούλμαν
 • Φόροι, Ασφάλεια Επαγγ/τικής Αστ. Ευθύνης Interamerican, ΦΠΑ
 •  Αρχηγός

   

   

 •